Biznis

BiH 78. najbolja zemlja za poslovanje

BiH 78. najbolja zemlja za poslovanje
BiH 78. najbolja zemlja za poslovanje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna i Hercegovina se na listi zemalja najboljih za poslovanje, američkog magazina Forbes, našla na 78 mjestu od 144 države.

Od zemalja iz regiona najbolje su plasirane Slovenija i Makedonija.

Slovenija je na 20. mjestu, a Makedonija na 39. poziciji ispred Srbije, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH), kao i Mađarske i Grčke. Mađarska je na 42. poziciji, a od 44. do 46. mjesta su Rumunija, Bugarska i Hrvatska.
Crna gora na 49 mjestu. Grčka je na 50. mjestu, Albanija je 69, a Srbija posljednja među zemljama regiona i nalazi se na 83. mjestu. Na prvom mjestu liste je Danska za kojom slijede Novi Zeland, Norveška, Irska i Švedska. U prvih deset po uslovima poslovanja su Finska, Kanada, Singapur i Holandija. Švicarska je na 12. mjestu, Njemačka na 18, Sjedinjene Američke Države (SAD) na 22, Japan na 23. mjestu.

Zemlje su rangirane po osnovu 11 kriterija. Posljednji na listi je Čad. Procjenjuju se, između ostalog, stepen primjene inovacija, stepen korupcije, porezi, finansijska i lična sloboda, bezbjednost i zaštita investitora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno