Ostali sportovi

Biciklisti zeničkog kluba nastavljaju s dobrim rezultatima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biciklisti zeničkog kluba nastavljaju s dobrim rezultatima – Ovog vikenda biciklisti BK”Rotacija-SPIN” iz Zenice uzeli su učešće na utrci PANONICA MTB CUP 2019 koja se održava u spomen rano preminulog bicikliste Avde Šeraka.  Sama utrka je bila međunarodnog karaktera tako da su se na utrci takmičili najjači MTB vozači iz susjednih zemalja Hrvatske i Srbije te vozači iz BiH u svim kategorijama obzirom da je utrka bodovana i za XC Premier Ligu Bosne i Hercegovine.

Naime Zeničani su i ovog puta igrali važnu ulogu u utrkama pa je tako najbolji vozač kluba Vedad Karić zauzeo 5.poziciju u kategoriji Seniori/Elite ali je bio najbrži od vozača iz BiH pa je upisao novih 100 bodova na svoj premierligaški konto. Eldin Šarić je u kategoriji Masters “A” osvojio zlatnu medalju te ovim rezultatom također dodao nove bodove u XC Premier Ligi, a junior Irijan Durmo je završio utrku na solidnom 7 mjestu.

“Staza je bila jako tehnički zahtjevna a dodatnu težinu na sve to je priredila i kiša koja je počela padati u toku utrke. Momci su dali sve od sebe, i pored rezultata nama je jako bitno da se niko nije povrijedio jer nas već u subotu očekuje jaka cestovna utrka na kojoj se također očekuju najjaća imena iz susjedstva. Idemo ponovo u Tuzlu koja nam nekako “leži” i nastojat ćemo opravdati povjerenje naših sponzora kojima se ovim putem zahvaljujemo i bez kojih bi sve ovo što radimo bilo puno teže” rekao nam je Karić koji ujedno vrši pripreme za Europske Olimpijske Igre u Minsku!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno