Info

BHRT i Pomozi.ba: Humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi” nastavlja se do 31. marta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi” za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji nastavlja se i trajat će do 31.3.2023. godine.  Nakon uspješno završenog prvog dijela humanitarne kampanje I Teletona kojeg su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine – BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba, tokom kojeg je prikupljeno više od 300.000 KM, organizatori su donijeli odluku da se kampanja pomoći nastradalima u zemljotresima u Turskoj i Siriji  nastavlja do kraja marta/ožujka ove godine.

Humanitarna kampanja prikupljanja sredstava počela je 01. i bilo je predviđeno da traje do 16. marta/ožujka 2023. godine. Tokom prvih 16 dana kampanje, koji su kulminirali posebnim programom “Teleton” koji je BHRT emitirala na svim svojim platformama 16.3.2023. godine, a tokom kojeg su se poznate ličnosti iz političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života iz cijele BiH javljali građanima na pozive na telfonski broj 17006, organizatori su donijeli odluku da se se nastavi sa prikupljanjem pomoći za nastradale u katastrofalnim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

“Rezultat humanitarne kampanje BHRT-a i udruženja Pomozi.ba pod nazivom “17006 pozovi i pomozi” nadmašio je naša očekivanja. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali humanitarnu akciju, brojnim donatorima, a posebno građanima Bosne i Hercegovine na nesebičnim donacijama tokom Teletona. Od 01. do 16. marta, građani su uputili više od 80.000 telefonskih poziva, a ukupno je prikupljeno više od 300.000 KM. Trenutni izvještaji iz Turske, a posebno iz Sirije potvrđuju našu procjenu da je za postradale potrebno osigurati kontinuitet pomoći. Stoga su BHRT i udruženje Pomozi.ba odlučili produžiti humanitarnu kampanju do kraja marta. Zato pozivajte i dalje 17006, a uplate većih iznosa i uplate iz inozemstva možete izvršiti na žiro račune udruženja Pomozi.ba”, kaže Benjamin Butković, urednik Specijalnih programa na BHT1.

Građani i dalje mogu donirati 2 KM pozivima na broj 17006 za sve operatere u Bosni i Hercegovini, a za viši iznos donacija pojedinaca, institucija, kompaniju I drugih na raspolaganju su žiro računi udruženja Pomozi.ba koji su dostupni na linku  https://pomoziba.org/ .

Kako bi prikupljena sredstva namijenjena pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije što prije stigla do onih kojima su hitno potrebna, prikupljat će se direktno na račune Udruženja Pomozi.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno