Biznis

BH Telecom poručio: Tehnološki smo spremni za 5G

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BH Telecom poručio: Tehnološki smo spremni za 5G – Kompanija BH Telecom, koja je glavni sponzor Sarajevo film festivala, danas je u pagodi na festivalskom trgu s partnerima HuaweiEricson i Samsung upriličila predstavljanje mogućnosti 5G mreže, kako bi posjetiocima dočarali mogućnosti novih tehnologija.

Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma, istaknuo je da je ova kompanija dobijanjem licence za 4G mrežu, počela provedbu projekta 4G plus i kako trenutno završavaju provedbu tog projekta napredne tehnologije 4G.

On je istakao da BH Telecom kao tehnološki lider pored tehnološkog razvoja poseban fokus stavlja na unapređenje sadržaja. Tako da pokreće platformu produkciju audio-vizuelnih sadržaja u saradnji s produkcijskim i televizijskim kućama, te sa SFF-om.

Adnan Huremović, v.d izvšnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma, naveo je prilikom obraćanja da je BH Telecom u prethodnih pola godine investirao u infrastrukturu koja je omogućila uvođenja najsavremenijih tehnologija, između ostalog i 5G mreže.

BH Telecom je investirao u prvih pola godine više nego u istom periodu prethodne tri godine skupa. Riječ je o skupu više projekata, rekonstrukciji cijele tehnološke infrastrukture BH Telecoma u mobilnoj i fiksnoj mreži, koja omogućuje trenutno pokrivanje više od 50 posto teritorije Bosne i Hercegovine sa 4G plus tehnologijom”, kazao je je Huremović.

Kako je istaknuto tokom današnje prezentacije BH Telecom je tehnološki spreman za uvođenje 5G mreže.

radiosarajevo.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno