Info

BH Pošta: 45 miliona KM za isplatu penzija

45 miliona KM od BH Pošte ide za isplatu penzija
45 miliona KM od BH Pošte ide za isplatu penzija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BH Pošta: 45 miliona KM za isplatu penzija- Vlada Federacije FBiH, u dogovoru s Upravom JP BH Pošte d.o.o. Sarajevo, donijela je danas Odluku o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo da prestruktuira svoja raspoloživa novčana sredstava u iznosu od oko 45 miliona KM što je za oko 15 miliona više nego što je BH Pošta stavljala na raspolaganje dosad.

U saopćenju za javnost JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo navodi da će sredstva biti plasirana prema Federalnom zavodu PIO za isplatu penzija korisnicima koji ih primaju putem BH Pošte.

Generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić kaže da je sretan da se nastavlja i napreduje aranžman u kojem BH Pošta stavlja na raspolaganje svoja sredstva da bi penzije bile redovne, bez obzira na tempo uplate sredstava iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

– Koliko god je ovaj aranžman rezultat dobre poslovne politike, toliko mi je drago i da svjedoči o društvenoj odgovornosti našeg preduzeća i senzibilnosti na kategoriju penzionera, prvenstveno ovih koji su odlučili i dalje primati penzije preko BH Pošte i tako još jednom pokazali svijest o tome koliko je važno podržati domaće kompanije među kojima je upravo BH Pošta jedan od najznačajnijih stupova države – kazao je.

Na istoj sjednici Vlada Federacije FBiH donijela je i odluku da je JP „Elektroprivreda“ BiH d.d. Sarajevo obavezana da usluge prijema, prijenosa i uručenja pismonosnih pošiljki, pisama – računa obavlja isključivo putem BH Pošte kao ovlaštenog javnog poštanskog operatera. Rok za implementaciju obje odluke (Odluke koja se odnosi na BH Poštu, i odluke koja se odnosi na Elektroprivredu) je 15 dana.

– Mi smo svoj dio obaveze ispunjavali i ranije, a i sad ćemo u navedenom roku. Isto očekujemo i od čelnika Elektoprivrede. Premijer Novalić i njegovi saradnici su ovim potezom održali obećanje i pružili konkretnu podršku našim dugogodišnjim nastojanjima da se uvede reda na poštansko tržište u smislu postupanja po odredbama zakona o poštanskom prometu koje reguliraju rezervirane, ali i univerzalne poštanske pošiljke. Godinama ukazujemo na ovaj problem i, evo, sad je na pragu da bude riješen. Vjerujem da će ovaj primjer s Elektroprivredom biti samo inicijalna kapisla, koja će pokrenuti i druga preduzeća u tom smjeru – kazao je Mujić.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno