Biznis

Bh. firme iz oblasti namjenske i automobilske industrije imaju šansu u Francuskoj

Bh. firme iz oblasti namjenske i automobilske industrije imaju šansu u Francuskoj
Bh. firme iz oblasti namjenske i automobilske industrije imaju šansu u Francuskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. firme iz oblasti namjenske i automobilske industrije imaju šansu u Francuskoj- Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je jučer, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s veleposlanicom Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi o suradnji BiH i Francuske iz oblasti energetike, te namjenske i automobilske industrije.

Također, dogovoreno je organiziranje zajedničkog sastanka gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine i Francuske, te je, ovom prilikom, veleposlanica Bodonyi pozvala sve bh. gospodarstvenike da nazoče predstojećem samitu u Parizu u srpnju, kako bi ostvarili poslovne kontakte i unaprijedili međusobnu suradnju.

Na sastanku je bilo riječi i o izradi državne i entitetskih energetskih strategija, jer je to jedna od obveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici. Energetske strategije bi omogućile i pristupanje europskim fondovima kojima Europska unija stimulira gospodarstvo zemalja koje nisu njene članice.

Bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske i automobilske industrije sigurno mogu naći plodno tlo kada je u pitanju francusko tržište, zajednički je zaključak sastanka.

Džindić i Bodonyi opredijeljeni su za ulaganje dodatnog napora kako bi suradnja dvije zemlje postigla zavidan nivo.

Federalni ministar je zahvalio veleposlanici na podršci Francuske u razvijanju poslovne suradnje između dvije prijateljske zemlje, priopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno