Ostali sportovi

Bh. Davis Cup reprezentacija u Areni u martu

Davis Cup reprezentacija dolazi u Zenicu
Davis Cup reprezentacija dolazi u Zenicu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. Davis Cup reprezentacija u Areni u martu – Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu mjesecu naredne godine igra prvo kolo druge grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Tunisa. Po svemu sudeći meč će biti odigran u Areni Zenica.

S obzirom da Teniski Savez Bosne i Hercegovine ima obavezu do kraja decembra prijaviti ITF-u grad domaćin, već su u toku pregovori sa predstavnicima Arene oko organizacije ovog meča.

Senad Hadžimešić, direktor Teniskog Saveza BIH boravio je u Zenici gdje se na licu mjesta želio uvjeriti u sve tehničke i druge kapacitete Arene. Već petnaestak dana traju pregovori između Teniskog Saveza ipredstavnika Arene oko organizacije meča sa Tunisom, kaže Hadžimešić.

– Mi uopće nismo ni sumnjali da Arena zadovoljava sve uslove za održavanje Davis Cup mečeva. Bili bi veoma sretni da se ovdje odigra ovaj meč jer su uslovi definitivno najbolji u BIH. Dvorana zadovoljava sve rigorozne uslove ITF-a. Mislim da ćemo u narednoj fazi pregovora naći zajedničko rješenje kako bi meč bio ovdje odigran – kazao je Hadžimešić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović je istakao da će Arena svim raspoloživim sredstvima i kapacitetima biti na raspolaganju Davis Cup reprezentaciji ukoliko se Savez odluči da Zenica bude domaćin.

– Mi smo već dokazali da smo spremni organizovati najzahtjevnije sportske događaje na vrhunskom nivou. Bilo bi nam drago da ugostimo tenisku Davis Cup reprezentaciju i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da budemo domaćini našim najboljim teniserima u martu mjesecu, ali i u budućnosti – zaključio je Jovanović.

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč prvog kola druge grupe Euro-afričke zone protiv Tunisa od 4.- 6. marta 2016.godine.

Nedžad Glibo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno