Naše

Bezobrazluk sa zateznim kamatama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BEZOBRAZLUK ELEKTROPRIVREDE BiH – Dobivši račun za potrošenu el. energiju u maju 2015. godine, u obračunu iste primijetih stavku „ zatezna kamata“ u iznosu 0,06 KM ( ili 6 feninga ). Kakva sad zatezna kamata, pitam se? Račun za april sam platio 15. 05. 2015. godine ( isti dan kada sam dobio penziju). Obračun na našem području ( Nova Zenica) se vrši između 27 i 30 – tog u mjesecu, a račune dobijemo između 3 i 5 – tog, narednog mjeseca. To znači da bi obaveza plaćanja računa u roku od 15 dana trebala biti od datuma uručenja računa, a ne od dana obračuna el. energije.

Ovo je čisti bezobrazluk i otimačina građana od strane JP Elektroprivreda, putem ovih izmišljenih zateznih kamata ( nije samo zbog tih 6 feninga, jer oni koji imaju će reći, da je ovo sitničarenje, ali ovdje je u pitanju princip).
Znaju dobro i u JP Elektroprivredi da redovno plaćanje u tih 15 dana ne mogu izvršiti penzioneri koji penziju ne dobiju na vrijeme ( evo, danas 15. 06. 2015. godine, ja, a vjerujem i mnogi penzioneri koji penziju dobivaju putem BH Pošte, još nisu dobili penzije i jasno je da ne mogu na vrijeme platiti račune za struju).
Krivac, država i PIO/MIO, a ne nedužni i jadni penzioneri, koji će zbog kašnjenja isplate penzija, ponovo „kusnuti“ zateznu kamatu od strane JP Elektroprivreda, firme koja ima 99% sigurne i redovne prihode ( onih 1% isključuju dok ne plate, jer imaju tu mogućnost), firme čiji zaposlenici imaju enormno visoka i redovna primanja, koji poskupljuju struju kad god im je volja, a posežu za zateznom kamatom ( 12%) koje su se ove godine za visoke dugove odrekla druga javna preduzeća, a koja su „tanja“ od njih.
„Strujaši“ uopće nemaju sluha za kašnjenje ionako mizernih penzija i plaća i za veoma teško stanje u kom se nalazi 2/3 građana FBiH i cijele BiH. Bez obzira što imaju idealnu opciju za neplatiše el. energije ( isključenje), oni dodatno i nezakonito pelješe bijedu.
Gramzivost je teška boljka i jadan je onaj ko se neopravdano bogati na račun siromašnih.
„Strujaši“, preispitajte se dobro, jer ćete možda i vi biti na udaru „ socijalne revolucije“ koja samo što nije počela, a koju i vi svojim bezobzirnim postupcima itekako podstičete!

SRAM VAS BILO „ STRUJAŠI“!

I.S. – Z e n i c a

( puni podaci poznati redakciji ZB)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno