Info

Bezbjednost odvijanja izbora na visokom nivou

Bezbjednost odvijanja izbora na visokom nivou
Bezbjednost odvijanja izbora na visokom nivou
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bezbjednost odvijanja izbora na visokom nivou- U skladu sa konkretnim zadacima i naredbama izdatim od strane Štaba akcije “Izbori 2016”, formiranim na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te sačinjenim Planom obezbjeđenja predizbornih i izbornih aktivnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, poduzimaju se mjere i radnje u cilju stvaranja i obezbjeđenja bezbjednog ambijenta za sve građane i birače.

Nakon izvršenog KDZ pregleda sva biračka mjesta na području Zeničko-dobojskog kantona su pod stalnim policijskim obezbjeđenjem. Na terenu su i operativni timovi službenika kriminalističke policije, sa ciljem poduzimanja operativnih mjera i radnji, te prikupljanja bezbjedonosno interesantnih saznanja i informacija.

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, rano jutros je održan sastanak Štaba akcije “Izbori 2016.”, na kojem je konstatovano, a na osnovu podataka koji pristižu sa terena, da je bezbjednost odvijanja izbornog procesa na području Zeničko-dobojskog kantona na visokom nivou i da naznačene aktivnosti protiču bez ikakvih problema i smetnji. Takođe, nisu evidentirani bilo kakvi incidenti niti slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno