Nogomet

Benjamin Terzić se povukao iz Upravnog odbora NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Benjamin Terzić se povukao iz Upravnog odbora NK Čelik – Prije nešto manje od mjesec dana NK Čelik iz Zenice dobio je novu Upravu na čelu s predsjednikom Jasminom Memiševićem. On je za svoje saradnike izabrao Miralema Nalića, Amira Merdžića, Benjamina Terzića i Vitomira Paškalja.

U ponedjeljak je Benjamin Terzić član Upravnog odbora kluba i nekadašnji igrač Čelika, a poslije trener u omladinskim kategorijama istupio iz saziva Upravnog odbora. Naime, on se ne može više posvetiti radu u ovom tijelu jer ima porodičnih problema zbog čega se u punom kapacitetu ne može posvetiti radu u klubu.

Zanimljivo je da Vitomir Paškalj, kojeg su najavili kao jednog od članova Uprave nikada se nije pojavio u klubu, on kako Sportzdk.ba saznaje nikada nije ni htio da bude član Upravnog odbora jer to nije u mogućnosti zbog mnogih obaveza prema Sindikatu profesionalnih nogometaša, ali i privatnom biznisu. Njegovo ime su iskoristili dok je on bio na odmoru u Holandiji, ali istina je da Paškalj nije nikada bio, niti će biti na sastancima Upravnog odbora kluba.

Tako dolazimo do zaključka da trenutno klubom rukovode predsjednik Jasmin Memišević, te njegova dva saradnika Miralem Nalić i Amir Merdžić. Ono što svi mogu vidjeti, da je jedini koji nešto radi od sadašnje Uprave, trenutni predsjednik, dok su ostala dvojica nijemi promatrači. Amir Merdžić najavljivao se kao čovjek s kapitalom, koji dolazi iz Amerike, međutim ovaj čovjek se ne može ni na Googleu pronaći, a kamo da je uspješni biznismen koji ima firme u Americi.

Trenutni Upravni odbor ne može donijeti mnogo novca u klub i s toga su raznorazni problemi, a sve se vidi na igračkom kadru s kojim će Čelik ući u sezonu. Bez imalo podcjenjivanja, sigurno da dosta ekipa iz 1.lige FBiH trenutno ima kvalitetniji igrački kadar od Zeničana.

Ipak imena su jedno, a kvalitete se pokazuje na terenu, u nedjelju je prvi ispit za izabranike Kemala Hafizovića, koji je po ko zna koji put sjeo na užarenu klubu crno-crveni kako bi smirio uzavrele strasti i eventualno afirmisao nekoliko mladih nogometaša u predstojećoj sezoni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno