Politika

Begić upozoravao DF u ZDK, danas se i desilo: Ljubav “Osmorke” prema Čoviću ipak je jača nego prema Komšiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatan Begić, državni zastupnik Demokratske fronte prije tačno mjesec dana, poručio je svojim stranačkim kolegama u ZDK da paze šta rade, nakon što su donijeli odluku da sklope sporazum i uđu u skupštinsku većinu sa SDP-om, Bh Inicijativom Fuada Kasumovića, NiP-om, Našom strankom i NES-om.

Upravo ono na što im je Begić skrenuo pažnju tada dogodilo se danas. Demokratska fronta ZDK odbila je učešće u Vladi ZDK jer “Osmorka” želi i HDZ BiH, a samim tim poslali su im poruku da radije biraju Dragana Čovića nego Željka Komšića.

Čović je na pitanje kako komentariše stav DF-a da ne želi u vlast sa HDZ-om u ZDK kazao da je “ljubav obostrana”.

Nikšić je rekao da je SDP dio “Osmorke” koja je za partnera izabrala HDZ.

– DF je bio dio te priče u ZDK, DF je izašao i to je njihov izbor – rekao je predsjednik SDP-a.

Zastupnik Begić je, podsjetimo, početkom novembra izrazio rezervu prema odluci koju su donijele njegove kolege u ZDK, te im poručio da “vode računa šta rade”.

– Što se tiče te odluke, kod nas je pravilo da kantonalni odbori zauzmu svoje stavove. To nije bilo predmetom bilo kakve rasprave na stranačkim organima. Ja ne poznajem u detalje situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu. Ali imajući u vidu sve ovo što se radilo posljednjih godina, ja bih ovim putem poručio kolegama u ZDK da dobro vode računa šta rade – kazao je Begić za Hayat TV.

Poručio je da bi želio da ga vrijeme demantuje, ali…

– Ovo može biti samo trik da se DF uvuče u tu priču da isporuči svoje zastupnike u smislu glasanja za Dom naroda i da ih provozaju jedan krug i da ih izbace na narednoj stanici, da uvuku HDZ – rekao je tada Begić.

HDZ i Čović uđoše u vlast u ZDK na mala vrata, a Kasumovićev potpredsjednik Kenan Uzunović im je poručivao da će “prije papa preći na islam, nego da HDZ uđe u vlast u ZDK”.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno