Nogomet

Baždarević obilazio bh. nogometaše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nešto više od mjesec dana je prošlo od izbora Mehmeda Baždarevića na funkciju selektora ”A” reprezentacije BiH. Baždarević je proteklih mjesec dana proveo radno, obilazeći brojne bh. nogometaše u njihovim klubovima.

– Prošlo je izuzetno brzo, uradio sam sve što sam zamislio i što sam obećao već na početku, a to je bilo da posjetim što više igrača i da pogledam što više utakmica. Mjesec je bio dinamičan, a vjerujem da će se tako i nastaviti. Drago mi je što sam sreo pojedine igrače i što smo imali priliku pričati prije nego što počnu pripreme – izjavio je Baždarević za zvaničnu interent stranicu Nogometnog saveza BiH.

Novi selektor je zadovoljan reakcijama igrača na njegove posjete i naglašava da je sa svima vodio iskrene razgovore.

– Obično kad dođe novi selektor, treba malo vremena za privikavanje. Mislim da smo vodili iskrene razgovore, jer su to sve dobri momci i fudbaleri koji su svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Igra u kvalifikacijama nije bila na njihovom nivou i vjerovatno očekuju od mene da im vratim povjerenje, ali i da ga oni meni ukažu, te da zajedno pokušamo da vratimo tu ”boju” reprezentaciji, mir i poljuljano povjerenje – rekao je Baždarević.

Baždarević od igrača očekuje da što prije zaigraju dobro i da se vrate u takmičarsku formu, te da se povrijeđeni brzo oporave. Rekao im je da se spreme psihološki za kvalifikacije.

– Moramo razmjenjivati informacije između sebe. Ako igrači imaju problema treba da razgovaraju sa mnom i sa stručnim štabom i da pokušamo da ih zajednički riješimo. Očekujem puno od njih, kao što i oni puno očekuju od mene – naglasio je.

Selektor je objasnio da preferira drugarski odnos na relaciji selektor-igrač ali će se ipak morati znati ko je glavni.

– Treba se znati ko je selektor a ko je igrač, ali nadam se da ću uspjeti da imam njihovo potpuno povjerenje i prijateljstvo – zaključio je Baždaravić i dodao da mu pored svih obaveza koje ima trenutno nedostaje rad na terenu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno