Ostali sportovi

Batonac Amir Čehić pobjednik turnira u Olovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Batonac Amir Čehić pobjednik turnira u Olovu – Član KPS Baton Zenica, 70-postotni RVI Amir Čehić (47) iz Zenice pobjednik je Turnira u šahu na otvorenom koji je nedavno organiziran u Olovu, povodom obilježavanja Dana Općine Olovo. Ustvari, prvo mjesto je Čehić sa osvojenih 10,5 poena nakon 12 kola dijelio sa Mustafom Avdibašićem. Treći je u ukupnom poretku bio Elvir Kanjić.

Inače, Čehić sa suprugom i trojicom sinova živi u Vukotićima a zaposlen je u Službi obezbjeđenja na RMU Zenica. Ovaj ratni vojni invalid sa 70 odsto invaliditeta, ranjen je 3. avgusta 1995. u rejonu Podjezera na šerićko-teslićkom ratištu zadobivši rane na lijevoj podlaktici i desnom bubregu.

Čehić već dvije godine igra za Šahovski klub „Preočica” Vitez a član je i KPS Baton Zenica.
„Zahvaljujući ovom angažmanu i kroz druženje u KPS Baton osjetim pravu relaksaciju, zaboravim na svakodnevne probleme i na svoj invaliditet. Osjećaš se kao punopravan član društva. Zato bih svim invalidima preporučio da se uključe u neke od Batonovih aktivnosti. Neće se, sigurno, pokajati”, kazao nam je Amir Čehić, po povratku sa turnira u Olovu.

Kao član reprezentacije ZDK, Čehić će nastupiti na Federalnim sportskim igrama invalida koji će se narednog vikenda održati u Fojnici.

Elmedin Bašić
Naša Riječ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno