Ostali sportovi

Amel Tuka ima najbolje vrijeme u Evropi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka ima najbolje vrijeme u Evropi – Naš najbolji atletičar, srednjeprugaš Amel Tuka, prošle je sedmice bio treći na mitingu u italijanskom Roveretu, ali je vrijeme koje je ostvario – 1:44,62, najbolje vrijeme koje je ove sezone na 800 metara istrčao jedan evropski atletričar. Najbolji u Roveretu je bio Kenijac Wycliffe Kinyamal s 1:43,94, a drugi je bio Antoine Gkeme iz Burudnija s 1:44,49.

– Ponosan sam što sam istrčao najbolji evropski rezultat, ali najvažnije je da sam se dobro osjećao, a što se odrazilo i na rezultat. Trka je bila dobra, a konkurencija zaista jaka – kaže Tuka, koji je odlučio propustiti subotnju trku u Brugneri.

– Dobio sam poziv od menadžera za jači miting u Njemačkoj, koji je na programu 6. septembra. Zato sam se odlučio vratiti kući i za Bajram biti sa svojima – kaže Tuka. Njegov je izostanak najbolje iskoristio Abedin Mujezinović, koji je s vremenom 1:48,45 pobijedio u Brugneri.

– Zadovoljan sam pobjedom, ali sam mogao postići i bolji rezultat da je „pejsmejker“ odradio svoj posao kako treba. Bio je dogovor da ide 500 metara, a da prvih 400 metara istrči na 51,20. On je trčao 53 sekunde i nisam mogao više čekati pa sam ga pretekao na 400 metara i drugi krug trčao sam. Uz to je i vrijeme bilo hladno, teško se uopće bilo zagrijati – kaže Mujeznović, koji dodaje da su organizatori čak razmišljali i da otkažu trku. Mujezinović će 9. septembra nastupiti na mitingu u Parizu, gdje će nastupiti i naš najbolji bacač kugle, Mesud Pezer. Pezer je prošle sedmice sa dužinom 20,03 metra bio osmi na 67. memorijalu „Boris Handžeković“, odnosno 3. memorijalu „Ivan Ivančić“ u Zagrebu.

V.Begunić/Naša Riječ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno