Zenica

Baton Zenica – Gazijsko dobročinstvo u mjesecu ramazanu- 15 godina kontinuiteta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od  segmenata statutarnog  djelovanja Udruženja „Baton“ Zenica, jesu i organizovanja humanitarnih akcija i sadržaja u izgradnji trajnih hajrata.

Tako, svake godine u mjesecu posta  već 15. godina kontinuirano, uspješno reazujemo humanitarnu  akciju pod nazivom: „Gazijsko dobročinstvo u mjesecu  ramazanu“, u kojem pozivamo sve ratne  vojne i  civilne invalide te stradalnike rata Grada Zenice, da se svi oni makar minimalnim finansijskim sredstvima solidarišu i postanu trajni vakifi.

Bilo da je u pitanju izgradnja džamija ili Islamskih centara u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, izgradnja šehidskih česmi i hair voda, pomoći u izgradnji kuća, pomaganja bolesnima oko kompezacije troškova liječenja i operacija, nastojimo da budemo od koristi i da pomognemo gdje je to potrebno.

Vodimo se logikom da je dovoljno  donirati samo 12 KM godišnje i to za svaki mjesec po jednu  konvertibilnu marku, a Islam nas  uči da je upravo ramazan prilika kada  Dragi  Allah povećava  nagradu i do 700 puta.

Može to biti i jedna konvertibilna marka, ali nam je primarno važno da svi koji učestvuju osjećaju ponos da su i oni  bez obzira na  visinu doniranog iznosa učestvovali u trajnom hajratu.

Novac se  skuplja do kraja  mjeseca  ramazana, a potrebno je samo se  javiti na tel. broj 061-72-62-52., kada će koordinator aktivnosti stupiti u kontakt i preuzeti donirani  novac.

Predsjednik Udruženja  „Baton“ Zenica

Doktor historijskih nauka Amir Ismić, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno