Rekreacija

Baton: takmičenje u streljaštvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom  Međunarodnog dana zaštite od mina, Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica je u zeničkoj Streljani za sve osobe sa posebnim potrebama, organizovao takmičenje u streljaštvu.

Turnir je otvorio Sead Džanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Ze-Do Kantona, koji je tom prilikom ukazao na opasnost od zaostalih mina u Bosni i Hercegovini, te posljedice koje nastaju usljed nemara i nepoštivanja označenih lokacija minskih polja, te istakao da je uvjek potrebno preventivno ukazivati na ovu problematiku.

Ovo takmičenje je okupilo veliki broj osoba sa invaliditetom, koji su imali priliku da okušaju svoja umijeća u ovoj sportskoj disciplini u tri osnovne kategorije: amputirci gornjih ekstremiteta, amputirci donjih ekstrtemiteta i takmičari sa općim invaliditetom. Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica je za sve učesnike takmičenja obezbjedio ručak tople i hladne napitke a prvoplasiranima su uručene diplome.

Isto tako, potrebno je istaći da krajem mjeseca aprila Udruženje „Baton“ za ratne vojne i civilne invalide organizuje edukativno sedmodnevno putovanje u Republiku Tursku i to u gradove: Edirne, Istanbul i Bursu. Projekat nosi naziv „Tri osmanske prijestonice“ a u sklopu istog predviđena je i posjeta selu Turankoy, selu koje se nalazi u blizini Burse a u kojem žive iseljenici Bošnjaci.

Predsjednik KPS BATON

Mr. sc. Ismić Amir

Više na

Posted by Zenicablog on 13. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno