Biznis

Batistić: Uspješna 2014. za Telemach

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Telemach je 2014. godinu okončala sa rastom prihoda od oko 19 posto, te je po prvi put zabilježila dobit u poslovanju, izjavio je za Agenciju ONASA generalni direktor Telemacha Željko Batistić, ocjenjujući da je takvo poslovanje bilo veoma uspješno. Prema njegovim riječima, Telemach je prošle godine investirao više od 15 miliona KM u proširenje i kvalitet mreže i poboljšanje usluga, te je nastavio sa akcijama privlačenja novih korisnika.

“Pri tome smo nastojali pojasniti koncept paketnih usluga građanima i održati povjerenje u kvalitet onoga što pružamo korisnicima. Mislim da smo u tome i uspjeli”, kazao je Batistić. Kada je riječ o broju korisnika, naveo je da je u prošloj godini zabilježen značajan rast u uslugama digitalne televizije, interneta i telefonije, “gdje je Telemach učvrstio poziciju prvog izbora građana ‎kada se radi o uslugama televizije i širokopojasnog interneta na području pokrivenom vlastitom infrastrukturom”.
“Također, predstavljamo prvi odabir za prenos telefonskog broja sa drugih operatera. Na kraju 2014. pružali smo oko 19 posto više naših usluga nego krajem 2013. godine”, naveo je Batistić. S poslovne strane, izdvojio je to što je Telemach, osim u rezidencijalnom dijelu poslovanja, prepoznat i kod poslovnih subjekata u BiH kao pouzdan partner u modernim komunikacijama, gdje bilježi rast prihoda veći od 50 posto.

Batistić je dodao da su u Kompaniji nastojali da i postojeći korisnici budu još zadovoljniji, zbog čega su poboljšali procedure u relaciji s korisnicima, uspostavili stalnu komunikaciju putem socijalnih mreža, te su tokom prošle godine značajnije sudjelovali u društveno odgovornim projektima. Kada je riječ o društveno odgovornom radu Telemacha, kazao je da je on posebno bio značajan kada se radi o pomoći poplavljenim područjima, gdje su direktnim ulaganjem kolega i zaposlenika, prikupili pomoć i u najvećem jeku poplava detektirali najugroženije porodice na poplavljenim lokacijama: Maglaj, Doboj, Bijeljina, Orašje, Topčić polje, okolina Tuzle i Kaknja.
“Uspostavili smo kontakt s tim porodicama kako bi dobili podatke o najpotrebnijim stvarima te njima napunili kamione, automobile i direktno izvršili dodjelu. Kroz Američku privrednu komoru (AmCham), kao najveći američki investitor u BiH, sudjelovali smo i u pomoći pogođenim poslovnim subjektima sa poplavljenih područja s ciljem što brže uspostave pune poslovne aktivnosti i zapošljavanja”, kazao je Batistić.

Upitan o planovima za naredni period, naveo je da Telemach stalno radi na unapređenju postojećih usluga, te da aktivno sagledava mogućnosti ulaska na nova tržišta.

“Mi smo spremni za novi investicijski ciklus, kako kroz izgradnju novih i unapređenje postojećih mreža, tako i kroz konsolidaciju kabelskog tržišta odnosno akvizicije na kojima već duže vrijeme radimo. Investicije u izgradnju novih mreža su sve teže izvodive zbog različitih tumačenja propisa za odobrenje građenja i netransparentnih naknada za korištenje javnih površina za polaganje telekomunikacijske mreže. Nadamo se da će propisi u ovoj oblasti u skoroj budućnosti biti usklađeni sa onima iz EU (neki su već u proceduri), pa ćemo imati veće mogućnosti ulazaka alternativnih operatera u nove gradove, te time i više izbora za građane prilikom odabira telekom operatera na širem teritoriju BiH”, rekao je generalni direktor Telemacha.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno