Rekreacija

Azimuth135: Otvorene označene i uređene planinarske staze na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas smo prezentacijskom planinarskom turom otvorili označene i uređene planinarske staze na planini Smetovi, na kojima smo radili tokom 2022. godine. U koloni nas je bilo 55, svih uzrasta, planinarili smo turom iz Novog Sela i preko Dobre vode do Spomenika, a spustili smo se sa Smetova u selo Sviće.
Na Spomeniku smo prezentovali realizovane aktivnosti, cjelokupan projekat, Knafelcove oznake, smjerokaze i panoramske stolove.
Zakuska je bila od svježeg voća koju je aranžirala naša Amela, pa su se učesnici počastili onim što je zdravo.
Na turi su nam se priključili i brdski biciklisti Ze MTB
Ovom aktivnošću, projekat predajemo na korištenje ljubiteljima prirode, planinarima, brdskim biciklistima, trail-trkačima.
Ovo je i naš doprinos obilježavanju značajnog jubileja, 130 godina organizovanog planinarenja u Bosni i Hercegovini, kojeg obilježavaju članice Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine.
Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi” proveli smo u okviru programa subvencioniranja projekata turističke infrastrukture Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i uz partnerstvo sa Gradskom upravom Zenica.
#HodajPravomStazom
#Azimuth135 🧭



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno