Zenica

Autobuska stanica u Zenici u funkciji nakon godinu i po dana, povjerena firmi “Prevoz putnika”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Autobuska stanica u Zenici u funkciji nakon godinu i po dana, povjerena Prevozu putnika- Nakon godinu i po dana, Autobuska stanica u Zenici, od srijede, 23. juna ponovo je u funkciji i na usluzi svim građanima i firmama koje obavljaju javni prevoz putnika.

Poslije raspisanog javnog poziva od strane vlasnika, Grada Zenica, upravljanje Autobuskom stanicom je po osnovu ugovora povjereno preduzeću „Prevoz putnika” d.o.o. Zavidovići. Iz menadžmenta ovog preduzeća, Gradsku upravu su obavijestili da je u proteklom periodu izvršeno uređenje stanice.
“Objekat je renoviran, peroni su također preuređeni. Osim toga, sanirano je i prokišnjavanje krova”, navedeno je iz preduzeća “Prevoz putnika” d.o.o..

Trenutno je ulaz na stanicu besplatan, kako za autobuse, tako i za putnike, a ne naplaćuje se ni parking za autobuse.

“Ulaz na perone se ne naplaćuje, slobodan je i za autobuse i za putnike. Tako će biti sve dok se ne potpišu ugovori sa prevoznicima, odnosno dok stanica ne dobije kategorizaciju. Očekuje se da će se i ove administrativne stvari riješiti već naredne sedmice“, navode iz „Prevoza puntika“.
S obzirom na to da stanica duže vrijeme nije bila u funkciji, policijski službenici preusmjeravaju autobuse na perone, odakle se vrše polasci za sve destinacije u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

„Sretan sam da smo konačno i ovaj problem, do kojeg nije trebalo ni doći, riješili i da putnici, kao i prevoznici sada imaju normalne uslove. Konačno će odahnuti i naši sugrađani iz ovog dijela grada obzirom na velike gužve koje su u proteklom periodu tu vladale“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podsjećamo, grupa bivših radnika Javnog komunalnog preduzeća „Zenicatrans – prevoz putnika“ d.d. Zenica“ 31. decembra 2019. godine, blokirala je stanicu i onemogućila ulazak autobusa i prijem putnika. Osim blokade stanice, tada su ostavili građane i bez javnog prevoza, zbog čega su Zeničani i gosti našeg grada nepunih 18 mjeseci bili primorani u autobuse ulaziti na ulici riskirajući tako i svoje živote.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno