Zenica

Atos danas slavi rođendan: Želimo mu još mnogo avantura, uspješnih akcija, veselih i sretnih dana…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za zeničke spasioce danas je poseban dan. I oni danas slave.

“Na ovaj poseban decembarski dan slavimo rođendan našem najboljem prijatelju i heroju stanice Zenica. Sretan rođendan Atos! Sretni smo imati baš njega u našem timu. Želimo mu još mnogo avantura, uspješnih akcija, veselih i sretnih dana… Ponosni smo na svaki korak koji naprave ove četiri hrabre i neustrašive šapice”, naveli su zenički spasioci na svojoj Facebook stranici.

Atos je, podsjećamo, potražni pas. On je obučen za traganje i spašavanje, a sa svojim trenerom i vlasnikom Almirom Tabakovićem je učestvovao spasilačkim akcijama koje su pokrenute nakon što su razorni zemljotresi pogodili Tursku.

Govoreći o spasilačkoj misiji u Turskoj, Tabaković je tada ispričao da se, s obzirom na to da je Atos dio njegove porodice, bojao za njega.

– Moje srce ne bi moglo podnijeti da mu se nešto desi, kazao je tada.

Zbog učešća u akcijama spašavanja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, 20. marta, na rođendan grada Zenice kada su podijeljena javna priznanja, nagrađeno je i deset članova GSS-a Zenica među kojima je i Atos, koji je postao poznat zbog pronalažena ljudi ispod ruševina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno