Ostali sportovi

Atletičar AK Zenica Abedin Mujezinović dobio stipendiju Olimpijskog komiteta BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Olimpijski komitet (OK) BiH je na 29. sjednici Izvršnog komiteta BiH razmatrao zamjenu dvije stipendije sportista, koji se spremaju za OI Tokyo 2020.

-Naime, stonoteniserka Emina Hadžiahmetović je nakon dugogodišnje povrede leđa, u konsultacijama sa svojim ljekarima, odlučila da završi svoju profesionalnu sportsku karijeru i samim tim odustati od stipendije. Druga stipendija koja je zamijenjena odnosi se na džudistu Haruna Sadikovića. Ove stipendije dodijeljene su zeničkom atletičaru Abedinu Mujezinoviću, te Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, koji će ove stipendije koristiti za pripremu i nastupe na kvalifikacionim takmičenjima za OI Tokyo 2020 bh taekwondoista: Marije Štetić i Dinka Šegedin -, saopštili su iz OK Bosne i Hercegovine.

Stipendije će biti operativne od septembra 2020. godine do početka OI Tokyo 2020. Tako, Olimpijski komitet BiH nastavlja sa podrškom najboljim bh. sportistima.

E.Imamović; Foto OK BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno