Ostali sportovi

Atletičar AK Zenica Abedin Mujezinović dobio stipendiju Olimpijskog komiteta BiH

Olimpijski komitet (OK) BiH je na 29. sjednici Izvršnog komiteta BiH razmatrao zamjenu dvije stipendije sportista, koji se spremaju za OI Tokyo 2020.

-Naime, stonoteniserka Emina Hadžiahmetović je nakon dugogodišnje povrede leđa, u konsultacijama sa svojim ljekarima, odlučila da završi svoju profesionalnu sportsku karijeru i samim tim odustati od stipendije. Druga stipendija koja je zamijenjena odnosi se na džudistu Haruna Sadikovića. Ove stipendije dodijeljene su zeničkom atletičaru Abedinu Mujezinoviću, te Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, koji će ove stipendije koristiti za pripremu i nastupe na kvalifikacionim takmičenjima za OI Tokyo 2020 bh taekwondoista: Marije Štetić i Dinka Šegedin -, saopštili su iz OK Bosne i Hercegovine.

Stipendije će biti operativne od septembra 2020. godine do početka OI Tokyo 2020. Tako, Olimpijski komitet BiH nastavlja sa podrškom najboljim bh. sportistima.

E.Imamović; Foto OK BiH

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem