Posuđeno

Asovi moje čaršije: junaci sportske Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radničkoj Zenici, pred prvomajske praznike 1990. godine, košarkaši Čelika su darovali lijep poklon – plasman u jugoslovensku elitu. Tako glasi početak teksta iz magazina KOŠ… Slavlje u Zenici je moglo početi onda kada su navijači Čelika čuli da je IMT savladao Novi Zagreb sa 82:80. Sa tribina je zagrmilo “Čelik, Čelik”, a pjevalo se i: “Mi smo šampioni…”.

Čelik je tih godina bio rasadnik taletana. Iz Zenice su ka Bosni krenuli Dževad Alihodžić i Teoman Alibegović… Ko zna šta bi bilo da su ostali u matičnom klubu…

Junaci sportske Zenice, ali i Asovi iz moje čaršije tih dana su bili: Željko Ljoljo, Siniša Medenica, Slobodan Benić, Saša Bojović, Sakib Genjac, Almir Dževlan, Dragan Krčmar, Mensur Bajramović, Ivica Marić i Mufid Čejvan. Treneri su bili Vladeta Milovanović i Ranko Đurić, predsjednik kluba Željko Mutnović. Sekretar: Fikret Hačimić. Pomoćni trener: Davor Šestak i tehnički rukovodilac Elvir Halilović.

(bh.basket)

celik zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno