Nogomet

Asocijacija sportskih novinara – Ulažemo oštar protest i tražimo od NK Čelik da prekine sa ovom praksom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje Asocijacije sportskih novinara – Fudbaleri Čelika danas su igrali pripremnu utakmicu na Bilinom polju protiv Novog Travnika, a novinar SportSport.ba nije imao dozvolu da prisustvuje utakmici.

Naime, pred početak utakmice novinaru SportSport.ba, Dini Kurbegoviću, zabranjen je ulazak na stadion, te nije bio u mogućnosti da izvještava javnost o utakmici između Čelika i Novog Travnika. Njemu je na ulazu na Bilino polje rečeno da nema dozvolu da prisustvuje utakmici.

“Izvinite, vi ne možete ući na stadion i pratiti današnju utakmicu, pišete nekorektno o Čeliku i svakakve laži, tako da vas ne možemo pustiti unutra”, kazao je našem novinaru Edin Omić direktor stadiona Bilino polje.

Povodom ovog događaja reagovalo je i Asocijacija sportskih novinara BiH. U zvaničnom saopštenju osudili su ponašanje NK Čelik, te poručili da to predstavlja prvorazredni skandal i diskriminaciju od strane zeničkog kluba.

“Zabrana ulaska na stadion ‘Bilino poljei novinaru portala SportSport.ba Dini Kurbegoviću, bez obzira na motiv, predstavlja prvorazredni skandal i diskriminaciju od strane NK Čelik.

Ovakvo ponašanje ne da nije prihvatljivo nego predstavlja ugrožavanje elementarnih sloboda informisanja. Sloboda jednog društva mjeri se slobodom medija.

Ne želeći da se bavimo spekulacijama o tome da li klub na ovaj način vrši pritisak na novinara i pokušava kontrolisati šta se objavljujuje u mediju u kojem radi, Asocijacija sportskih novinara ulaže oštar protest NK Čelik i traži da se pod hitno prekine sa ovakvom praksom i traži da se kolegi Kurbegoviću dozvoli izvještavanje sa utakmica zeničkog premijerligaša.

Neslaganje s tekstovima objavljenima na portalu ne može, naime, biti razlog da se novinaru zabrani ulazak na stadion. Tim više što stadion nije Čelikovo, već gradsko vlasništvo.

Ukoliko Uprava Čelika nastavi sa ovom praksom, Asocijacija sportskih novinara će obavijestiti NSBiH i UEFA-u da se sportskom portalu zabranjuje praćenje utakmica na Bilinom polju i tražiti od ovih institucija da taj potez FK Čelik sankcionira u skladu sa svojim pravilnicima”, navodi se u saopštenju Asocijacije sportskih novinara BiH.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno