Biznis

 ASA Osiguranje: Višemilionska investicija u Zenici – Potvrda opredijeljenosti za širenje mreže i jačanje domaće usluge osiguranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ASA Osiguranje, najbrže rastuće domaće osiguranje, nastavlja pozitivan trend investiranja u BiH.  U proteklom periodu ASA Osiguranje je akviziralo novi poslovni objekat u Zenici, a sve u cilju daljnjeg razvoja poslovanja i jačanja konkurentske pozicije. Radi se o višemilionskoj investiciji u zemljište i nekretnine na površini od preko 2000 m2, gdje će biti smješten savremeni tehnički pregled, te sjedište podružnice u Zenici uz punu uslugu osiguranja i registracije vozila.

„ASA Osiguranje, kao domaće osiguravajuće društvo, u više navrata pokazalo je opredijeljenost za razvoj i jačanje domaće privrede. Uprkos krizi izazvanoj pandemijom Covida-19, niti u jednom momentu nismo stali sa ulaganjem i planovima za širenje poslovanja. Naprotiv, svjesni smo da samo jake domaće kompanije mogu pomoći u prevazilaženju trenutnih izazova i zadržavanju radnih mjesta. Kroz nove akvizicije, poput ove u Zenici, još jednom smo potvrdili lidersku poziciju domaćeg brenda koji svojim klijentima nudi sigurnost, brzinu i kvalitet u pružanju usluge“, izjavio je predsjednik Uprave ASA Osiguranja, Feđa Morankić, te dodao kako ASA Osiguranje  na ovaj način ide korak dalje u jačanju usluge i konkurentske pozicije na prostoru grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Početak rada planiran je u septembru ove godine, dok će do kraja godine biti izgrađena potpuno nova zgrada sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti, a čime će investicija biti realizirana u punom kapacitetu. U okviru novog objekta poslovat će ASA Assistance i ASA Osiguranje, tako da će klijenti na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu osiguranja i registracije vozila.

ASA Osiguranje posluje na prostoru cijele BiH, a samo u prošloj godini ostvarilo je rast premije od preko 20 posto, dok je već sedam godina zaredom lider kada je u pitanju brzina isplate štete.  Zahvaljujući investicijama koje je ovo domaće osiguravajuće društvo realiziralo u proteklom periodu, ASA Osiguranje bilježi rast premije od 15% u prvih 6 mjeseci ove godine, čime se dodatno izdvaja na tržištu BiH.  Ovakvi rezultati potvrda su naše strategije stalnog ulaganja te u narednom periodu nastavljamo sa novim investicijama i širenjem poslovne mreže u BiH, poručuju iz ASA Osiguranja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno