Biznis

AS Holding iskazao interes za tržište Kosova

AS Holding iskazao interes za tržište Kosova – Juče je u Prištini otvoren 20. međunarodni Sajam agrobiznisa, hrane i pića AGROKOS 2020.

Privredna delegacija Bosne i Hercegovine je po peti put zaredom, uz finansijsku potporu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, uzela učešće na 20. međunarodnom sajmu agrobiznisa, hrane, pića i gastronomije “AGROKOS 2020”.

Ove godine na bosanskohercegovačkom štandu svoje proizvode izlažu firme članice As Holdinga : As Jelah, Klas Sarajevo, Sprind Sarajevo, Vispak Visoko, Ac Food Velika Kladuša i Solana iz Tuzle.

Otvarajući ovogodišnji Sajam, direktor Sajma Bekim Xhafa iskazao je zahvalnost bosanskohercegovačkoj privrednoj delegaciji i Privrednoj komori Federacije BiH na podršci održivosti ovog sama, koja je i u vrijeme carinskih barijera, aktuelnog viznog režima, te danas u jeku Covid pandemije stala uz privrednike i time pružila priliku za povratak kvalitetnih bosanskohercegovačkih proizvoda na tržište Kosova.

Predsjednik Privredne komora FBiH, Mirsad Jašarspahić u svom obraćanju se zahvalio organizatorima na gostoprimstvu i višegodišnjoj saradnji, ističući velik značaj zajedničkih aktivnosti na ukidanju 100% carinskih opterećenja na robu bosanskohercegovačkog porijekla, kao i na bezrezervnoj podršci pri organizaciji učešća bh. privrednika na sajmu Agrokos u proteklih pet godina.

Vedad Halilović, direktor izvoza As Holdinga je prisutnima upriličio video prezentaciju As Holdinga koja je izazvala veliki interes domaćih privrednika.

Kao jedan od najvećih prehrambenih proizvođača u ovom dijelu Europe, As Holding je iskazao interes za tržište Kosova, na kojem su jednim dijelom asortimana prisutni dugi niz godina.

“Jedna od najvećih prepreka ka još boljoj poslovnoj saradnji je aktuelni vizni režim koji uistinu predstavlja veliki problem za nesmetan promet ljudi, roba i usluga”, istakao je Vedad Halilović.

U danima održavanja Sajma bh. privrednici će prema ranije dogovorenom ugostiti domaće distributere i kupce.

Ovogodišnji sajam Agrokos pored privrednika iz regije ugostio je i privredne komora iz Engleske, Italije, OAK Nezavisnu asocijaciju privrednika Kosova, kao i novoosnovanu privrednu komoru ugostitelja i hotelijera Kosova.

Autor: akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem