Info

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV
AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV- AS GROUP uspješno je sa 1. januarom ove godine implementirala novu verziju poslovne aplikacije NAV 2015, a sve njene članice prebačene su na Data centar u BH Telecomu. Ovaj projekat zajedničkim snagama realizirale su u cijelosti domaće kompanije – AS GROUP, BH Telecom, IT kompanija BBS.

NAV 2015 – Microsoft Dynamics NAV – Microsoft poslovne aplikacije, spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda, čija je osnovna zadaća nadzor, optimiziranje i upravljanje svim poslovnim procesima i resursima koje jedan poslovni subject može imati. Microsoft Dynamics NAV unaprijedit će sinergiju koju stvaraju komapanije AS GROUP, a koja danas zapošljava 3.500 radnika u tri divizije: trgovini, proizvodnji hrane i tekstilnoj industriji.

Do 2011. AS GROUP je koristila interno razvijen sistem upravljanja i podrške poslovanju. Rastom kompanije pokazalo se da postojeće poslovno rješenje ne može zadovoljiti potrebe, a uvođenjem NAV-a omogućeni su brži razvoj i ekspanzija brandova kao što su Zlatna džezva, Zlatni puder, Begova čorba, Oaza, Bosanski lokum, Master, Kent, Swity, Tajna, Sprindova jufka, itd.

U novembru 2011. AS GROUP se odlučila sa Microsoft – partnerom BBS-om krenuti u implementaciju Microsoft Dymamics NAV 2009 poslovnog rješenja na nivou Grupacije koji je pokrio poslovne procese finansija, računovodstva, nabave, prodaje, skladišta, HR-a, proizvodnje i drugih specifičnih poslovih funkcija. U početku, rješenje je bilo implementirano u dvije kompanije, a potom je postepeno prošireno na ostale, postojeće kompanije kao i nove članice Grupacije.

Novim poslovnim softverom centraliziran je uvid u podatke na nivou jedne baze, centralizirano izvještavanje i istovremeno praćenje svih članica grupacije, a postignuto je pouzdano, stablino i skalabilno rješenje. Jedinstvena baza podataka omogućila je jednostavno dijeljene podataka između kompanija, što je doprinijelo bržem donošenju ispravnih menadžerskih odluka. Istovremeno, radi se o dosta fleksibilnom rješenju koje omogućava adaptaciju i integraciju sa eksternim aplikacijama.

“AS GROUP akvizirala je Klas d.d. Sarajevo 2014. godine, a ova komapanija je imala drugačije poslovno rješenje. Integrisanje Klasa u postojeći poslovni sistem Grupacije okončali smo 1. januara 2016., kada i ova kompanija prelazi na Microsoft Dynamics NAV 2015. Prateći svjetske IT trendove, sa BH Telecomom potpisan je ugovor o korištenju savremenog data centra i njihovog Enteprise Cloud rješenja. Na taj način, sva hardver infrastruktura iz Klasa ‘seli’ u BH Telecom”, izjavio je Semir Hrvić šef IT sektora u AS GROUP.

Proces prelaska na NAV 2015 svih članica okončan je sa 1. januarom 2017. godine, čime su sve kompanije AS GROUP integrirane u jednu bazu, na serverima u BH Telecom Cloudu, sa novom verzijom ovog poslovnog softvera.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem