Ostali sportovi

Arena domaćin Zenica Opena 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Arena domaćin Zenica Opena 2016 – Karate klub Internacional iz Zenice organizator je 5.međunarodnog karate turnira ”Zenica Open 2016”.

Prošlogodišnji turnir bio je najmasovniji u državi sa više od 700 učesnika. Približan broj takmičara očekuje se i ove godine i to iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. U klubu domaćinu očekuju dobar nastup svojih takmičara. Član upravnog odbora i trener kluba Selver Keleštura kaže da turnir iz godine u godinu raste i postaje sve značajniji sportski događaj.

– Ove godine ponovo očekujemo masovno učešće klubova iz naše države i regije i ono što je najvažnije očekujemo visok nivo karatea koji će biti demonstriran u svim kategorijama. Pozivam sve one koji mogu da dođu i da vide ljepotu karatea – rekao je Keleštura.

Arnel Kalušić također član Upravnog odbora i trener kaže da su njihovi takmičari spremni za ovaj turnir.

– Naši takmičari su potvrdili svoj kvalitet na prethodnim turnirima. Mi smo dobri gosti svim klubovima i očekujem da i oni dođu i potvrde isto. Pored toga na naš turnir će doći svi selektori jer se bliži Balkansko i Državno prvenstvo tako da ovo čini turnir još značajnijim – kaže Kalušić.

Keleštura je dodao da će na turniru nastupiti pet, šest reprezentativaca njihovog kluba, te troje ili četvero potencijalnih reprezentativaca kao i veliki broj prvaka i viceprvaka države.

Iz organizacionog odbora su pozvali sve sugrađane da dođu na turnir i uvjere se u kvalitet i ljepotu karatea. Turnir počinje u 10 sati.

(N.Glibo/Faktor.ba/Foto: B.Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno