Zenica

ArcelorMittal Zenica: saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica: saopćenje za javnost – Danas u 14:05 došlo je do eksplozije na konvertorskoj čeličani i ovom prilikom na svu sreću nije bilo povrijeđenih. Nažalost, u eksploziji je značajno oštećen dimovod što je uzrokovalo nekontrolisane emisije iz procesa u trajanju od 15 minuta do momenta kada je bezbjedno obustavljena proizvodnja. Naši tehnički timovi su započeli sa istragom i analizom uzorka eksplozije, kao i sanacijom nastale štete. Očekujemo do jutarnjih sati prelazak na drugu liniju u pogonu čeličana, čime bi se proizvodnja normalizovala. Inspekcija je obaviještena o današnjem dešavanju.

“Ovom prilikom želim da iskažem svoje duboko žaljenje i da se lično izvinim svim građanima Zenica zbog neugodnosti prouzrokovanih ovim emisija u zrak”, rekao je Biju Nair, generalni direktor ArcelorMittal Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno