Biznis

ArcelorMittal Zenica obilježavanje Dana zdravlja i zaštite na radu 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica u sedmici 22. – 26. april 2024. realizira različite aktivnosti povodom obilježavanja Dana zdravlja i zaštite na radu 2024.

Na nivou ArcelorMittal grupacije, ovogodišnja ključna poruka Dana zdravlja i zaštite na radu je „Vjerujte u nulu“.

Ove godine, centralni dan za obilježavanje Dana zdravlja i zaštite na radu je 25. april 2024.

U nastavku je pojašnjenje zašto vjerovati u nulu, kao i viualni prikaz simbola čije značenje trebamo svi zapamtiti.

Kad god vidimo ovaj šareni krug, trebamo znati da je naša zajednička misija postizanje nula smrtnih slučajeva i nula ozbiljnih povreda na radu.

Zdravlje i zaštita na radu – Naš prioritet broj jedan

Od kada je ArcelorMittal osnovan 2006. godine, zdravlje i zaštita na radu bili su prioritet kompanije broj jedan. Oduvijek je podržavao naše vrijednosti, a nedavno je i formalno uveden kao četvrta vrijednost.

Nekoliko godina nakon našeg formiranja sigurnosne performanse su se poboljšale, prije nego što smo zapali, a zatim, nakon Covida, pogoršali. Posljednjih godina učinjeni su usklađeni napori da se ovaj trend preokrene sa obnovljenom strategijom zdravlja i zaštite na radu, u okviru dvostrukih stubova upravljanja rizikom i kulture, koja se primjenjuje širom grupe.

Postoje pokazatelji da akcije koje preduzimamo rade. Ne računajući naše bivše jedinice u Kazahstanu, stopa učestalosti grupnih smrtnih slučajeva prošle godine bila je najniža u posljednjih šest godina. Međutim, sve dok taj broj ne dostigne nulu, ne možemo biti zadovoljni.

A tragedija koja se dogodila u Kazahstanu u oktobru prošle godine bila je oštar podsjetnik da imamo još mnogo toga da uradimo.

Od tada smo ubrzali i intenzivirali naše postojeće aktivnosti poboljšanja sigurnosti i imenovali dss+ da preduzme nezavisnu reviziju sigurnosti za cijelu grupu.

Vjerujte u nulu

Zašto “vjerovati u nulu” i šta podrazumijevamo pod “nulom”? Moramo da budemo kompanija sa nula smrtnih slučajeva i nula ozbiljnih povreda na radu. Postoji mnogo načina na koje se to može učiniti, ali svi počinju vjerovanjem. Ako ne vjerujemo da je nula dostižan ishod, nikada ga nećemo postići. Vjerovanje naravno nije dovoljno samo po sebi. To treba da bude podržano strogošću, napornim radom i posvećenošću, svaki dan.

AMZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno