Zenica

ArcelorMittal Zenica: Novi generalni direktor Nikhil Mehta umjesto Biju Naira

ArcelorMittal Zenica: Novi direktor Nikhil Mehta – ArcelorMittal Zenica objavljuje imenovanje g. Nikhila Mehte na mjesto generalnog direktora (CEO), koje je stupilo na snagu. G. Mehta je prethodno bio finansijski direktor u ArcelorMittalu Zenica i odnedavno je vodio rukovodstveni tim nove zajedničke kompanije “Toplana Zenica”.

G. Mehta je certificirani računovođa Instituta certificiranih računovođa Indije, a također je stekao bakalaureat iz trgovine sa Univerziteta u Mumbaiju.

Nakon što se pridružio ArcelorMittalu Zenica 2008. godine kao finansijski kontrolor, preuzeo je vodstvo u implementaciji SAP sistema u Kompaniji i doprinjeo je velikim inicijativama za uravnoteženje troškova. Prije nego se pridružio kompaniji ArcelorMittal, radio je kao direktor za finansije i komercijalu u kompaniji Voltas Ltd, Mumbai. Također je radio u aluminijskoj industriji u kompaniji Kaluwork Ltd u Mombasiju u Keniji šest godina kao menadžer za finansije.

Na ovom mjestu će zamijeniti gospodina P. K. Biju Naira koji odlazi nakon 12 godina u Zenici, od čega je posljednjih 5,5 godina proveo kao generalni direktor. G. Nair će preuzeti poziciju generalnog direktora u kompaniji ArcelorMittala za proizvodnju čelika i rude u Temirtauu, Kazahstan.

Komentarišući svoje imenovanje, g. Mehta je kazao:

“Pred nama su mnogi izazovi, na lokalnom i globalnom nivou. Bit će privilegija voditi i raditi sa vrlo sposobnim timom u ArcelorMittalu Zenica, te prevazići teškoće i nastaviti graditi dugoročnu, održivu budućnost za proizvodnju čelika u ovom velikom industrijskom gradu. Kao i mnogi drugi, želim g. Biju Nairu uspjeh na njegovoj novoj poziciji.”

ArcelorMittal Zenica Komunikacije

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem