Info

Aplikacije koje koristimo stalno, a “ubijaju” pametne telefone

Podijeli ovu vijest:

Iako su mobiteli danas jači nego što su bili prije desetak godina, razvile su se i aplikacije te neke od njih danas brzo troše bateriju i memoriju.

Tvrtka pCloud, koja se bavi računarstvom u oblaku, napravila je istraživanje kojim su pronašli “najveće ubojice pametnih telefona”, odnosno aplikacije koje troše najviše energije.

U svojoj studiji tražili su tri stvari: funkcije koje koristi aplikacija, potrošnju energije pri normalnom korištenju i ima li aplikacija takozvani tamni način rada (dark mode). Kombinirajući te rezultate, pCLoud je uspio izračunati koje su od 100 najpopularnijih aplikacija “najveći ubojice pametnih telefona”.

PROČITAJTE I:   OMS ZENICA: Najava interreligijskog kampa "Upoznaj-Moli-Sarađuj"

Aplikacije koje najviše troše bateriju

Prema istraživanju, bateriju najviše troše aplikacije Fitbit i Verizon, koje koriste 14 od 16 dostupnih značajki uređaja. Obje navedene aplikacije ostvarile su rezultat od 92,31 posto.

Društvene mreže također jako troše bateriju. S obzirom na to da većina tih aplikacija koristi praćenje lokacije i učitavanje fotografija, kao i kameru uređaja, to je i očekivano. Niže je navedeno top 10 aplikacija društvenih mreža koje predstavljaju pošast za bateriju uređaja.

1. Facebook (82 %)

2. Instagram (79 %)

3. Bumble (77 %)

4. Snapchat (77 %)

PROČITAJTE I:   VIDEO: Epidemiološka situacija nepovoljna s trendom pogoršanja, za sedam dana potvrđeno 1.873 novih slučajeva korona virusa

5. Tinder (77 %)

6. Grindr (72 %)

7. Likke (72 %)

8. Twitter (69 %)

9. Houseparty (62 %)

10. TikTok (62 %)

Aplikacije koje troše najviše memorije
Ipak, baterija nije jedini dragocjeni resurs koji aplikacije iscrpljuju, prenosi Zimo. I memorija je resurs koji se redovito koristi do maksimuma. Ovih 10 aplikacija prema studiji pClouda najveći su potrošači memorije smartphonea:

1. United Airlines

2. Lyft

3. Uber

4. Fitbit

5. Facebook

6. Uber Eats

7. PayPal

8. Microsoft Teams

9. YouTube

10. Airbnb

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010