Naše

Apel za pomoć u izgradnji kuće demobilisanog borca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Apel za pomoć u izgradnji kuće demobilisanog borca – Muris Durmić, rođen je 1962. godine, oženjen je i ima dvoje djece, jedno dijete ide u četvrti razred osnovne škole, a drugo u prvi razred osnovne škole. On i supruga su na Birou za zapošljavanje, a u zimskog periodu Muris radi kao ložač u područnoj školi.
Demobilisani je borac i pripadnik Armije R BiH u periodu od 1992. do 1995. godine.
Stanuje na adresi Gornja Zenica, Urije br. 93.
Kuća u kojoj trenutno stanuje ova četvoročlana porodica je, zbog posljedica klizišta, a prije toga i zemljotresa, neuslovna za stanovanje i po riječima člana komisije o stanju klizišta, „potencijalna opasnost po život za osobe koje u njoj borave, jer se ista nakrivila na jednu stranu, fizički se razdvojila na dva dijela i svakog momenta prijeti opasnost da se uruši i ugrozi živote cjelokupne porodice -, kazao nam je Muris.

Ministarstvo za boračka pitanja ZDK je osiguralo početna sredstva za izgradnju kuće u iznosu od 15.000,00 KM, tako da se krenulo sa izgradnjom.

Uz pomoć zeničkih privrednika Suada Kaknje i Ismeta Begića saljeveni su temelji i „mrtva ploča“.
„IGM“ Visoko donirao je kompletnu ciglu za izgradnju kuće tako da radovi polako napreduju.

Obzirom da izgradnja kuće zahtjeva puno veća sredstva, koja ova porodica nije u stanju da obezbijedi APELUJEMO na sve ljude dobre volje da se uključe u ovaj projekat i time daju svoj doprinos u ovoj humanoj akciji.
U prilogu možete pogledati fotografije kuće u kojoj trenutno živi ova porodica, kao i slike nove kuće i izgradnji.
Vaše uplate možete izvršiti na ž.r.134-010-01203299-78 na ime Durmić Muris – svrha doznake „pomoć u izgradnji kuće“.

U nadi da ćete dati svoj doprinos u ovom, za četvroročlanu porodicu ovog demobilisanog borca, životnom pitanju, unaprijed vam se zahvaljujemo i želimo vam uspjeh u vašem daljem životu i radu i molimo Dragog Boga da vam u ovim Mubarek danima mjeseca Ramazana podari svaki hajr.

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno