Biznis

Android dominantan na neengleskom govornom području

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Android dominantan na neengleskom govornom području – U istraživanju Mobile Web Intelligence Report navodi se kako je Android najpopularniji operativni sustav u zemljama neengleskog govornog područja, a iOS u zemljama u kojima je primaran engleski jezik.

Tvrtka Afilias (konzorcij domenskih registratora) je putem usluge DeviceAtlas objavila istraživanje Mobile Web Intelligence Report koje se bavi trendovima na tržištu mobilnih uređaja tijekom prvog kvartala ove godine.

U njemu se naglašava kako je Googleov mobilni operativni sustav Android najpopularniji u zemljama u kojima engleski jezik nije primaran kao što su Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Poljska, Rusija, Argentina, Brazil, Kolumbija, Egipat i Malezija, kao i u zemljama gdje je engleski samo jedan od više službenih jezika (Indija i Južnoafrička Republika).

S druge strane, Appleov iOS je popularan u zemljama engleskog govornog područja kako što su Australija, Kanada, Ujedinjeno kraljevstvo i SAD-a te nekim zemljama izvan engleskog govornog područja kao što su Japan i Švedska. Također, iOS bilježi određeni uspjeh u Irskoj, Kolumbiji i Egiptu.

Osim poretka pojedinih operativnih sustava za pametne telefona u odnosu na države, u izvješću se naglašava i novi trend na indijskom tržištu mobilnih uređaja, rast operativnog sustava KaiOS namijenjenog takozvanim feature phone, što bi u konačnici trebalo donijeti do pada iOS-a na tom tržištu na treće mjesto.

Zaključuje se da obični mobilni uređaji (koji nosu pametni telefoni) i dalje čine većinu na mnogim tržištima u svijetu te stoga još uvijek ima dosta prostora za rast pametnih telefona u budućnosti.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno