Zenica

AMZ: Umanjeno grijanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija ArcelorMittal Zenica obavještava da je zbog tehničkih problema na kotlu broj 1, koji isporučuje toplotnu energiju za grijanje grada, morala zaustaviti rad tog kotla. U toku protekle noći desio se kvar na jednoj od cijevi kotla broj 1, stoga je trenutno u radu kotao broj 2 koji proizvodi maksimalnu moguću količinu pare za grijanje grada.

Radi pojašnjenja, kotao je postrojenje veličine građevine visoke 50 metara i sastoji se od oko 70 kilometara cijevi promjera 35 milimetara. Kompanija ArcelorMittal Zenica je u toku proteklog ljeta učinila sve što je bilo moguće da svoja dva kotla tehnički pripremi za sezonu grijanja, ali na ovakvim postrojenjima i najmanji kvar može dovesti do zaustavljanja rada kotla. Kada se još u obzir uzme i starost postrojenja, mogućnost kvarova je znatno povećana.

Menadžment kompanije je poduzeo sve mjere kako bi se se proizvodnja u svim pogonima maksimalno umanjila. Naš pogon Visoka peć proizvodi čisto plinsko gorivo za kotlove i tu se proizvodnja ne može smanjiti ispod dozvoljenog minimuma. Maksimalno je smanjenje i potrošnja pare u administrativnim zgradama i drugim zagrijavanim objektima, da bi što više toplotne energije bilo usmjereno prema gradu. To će nam pomoći da isporučujemo oko 60% energije potrebne za normalno grijanje grada.

Menadžment i uposlenici kompanije, koji su i sami stanovnici ovog grada, čine maksimalne napore na otklanjanju nastalog kvara i očekujemo da će on bit saniran do nedjelje navečer. Uprava kompanije izražava žaljenje zbog svih neugodnosti koje ova situacija može prouzrokovati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno