Zenica

AMZ: Potpisivanje ugovora između Uprave i Sindikata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AMZ: Potpisivanje ugovora između Uprave i Sindikata  – U prostorijama kompanije ArcelorMittal Zenica, danas je upriličeno potpisivanje ugovora između Uprave i Sindikata Kompanije. Radilo se o potpisivanju Aneksa Kolektivnog ugovora za period april 2016. – januar 2017., i Kolektivnog ugovora za period februar 2017. – februar 2018. godine.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo postignutim sporazumom. Predjsnik Sindikata Kapetanović je izjavio da je sporazum postignut nakon vrlo dugih i teških pregovora ali da zahvaljuje menadžmentu kompanije što je imao sluha I razumijevanja te podržao zahtjeve Sindikata da se prava radnika ne umanjuju.

Generalni direktor Biju Nair se takođe zahvalio sindikatu na podršci, te naglasio da uz takvu podršku Kompanija može graditi svoju održivu budućnost i vratiti zlatne dane proizvodnje čelika u Zenicu. On je istakao da je cilj Kompanije zadovoljan  I siguran radnik, te da je ArcelorMittal Zenica prvi u BH po standardima zaštite radnika na poslu.

Predsjednik Sindikata metalaca ZE-DO Kantona  Kenan Mujkanović, je rekao da je ponosan na ovaj sporazum.

Sonja Šarevska, Direktorica Ljudskih resursa u AMZ zahvalila se pregovaračkom timu I složila sa Kapetanovićem da je I Kompaniji bilo važno da radnička prava ne budu ni na koji način umanjena iako to novi Zakon o radu dozvoljava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno