Ljudi

AMZ-ovac Sefedin Hodžić veteranski prvak Balkana u bacanju koplja!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Sefedin Hodžić, članovi Atletskog kluba “Mladost” Zenica i reprezentativac Bosne i Hercegovine, učestvovao je krajem septembra na 31. Balkanskom atletskom prvenstvu veterana BAMACS Thessaloniki 2022 u Solunu (Grčka) gdje osvojio zlatnu medalju u kategoriji M40.
Sefedin je radnik ArcelorMittal Zenica od 2008. godine u departmentu Saobraćaj, kao rukovodilac sekcije. Oženjen je i otac je dvoje djece. Osim porodice i redovnih poslovnih obaveza, bavi se atletikom u disciplini bacanje koplja. Od 2015. godine ostvaruje zapažene rezultate na Balkanskim prvenstvima, gdje su se nizale zlatne medalje. U ovih sedam godina takmičenja, 2021. godine nije nastupao zbog otežanih uvjeta uzrokovanim pandemijom korona virusa.
ArcelorMittal Zenica, na čelu sa generalnim direktorom Nikhilom Mehtom, prepoznala je izuzetne rezultate svog radnika i podržala Sefedinov odlazak na Balkansko prvenstvo. Na takmičenju je nastupalo više od 300 takmičara iz 12 zemalja. U disciplini bacanje koplja, u finalnom dijelu takmičenja, na borilište je izašlo osam najboljih, gdje je Sefedin pokazao svoj kvalitet ostvarivši svoj lični rekord i osvajanje prvog mjesta – zlato.
-Svakodnevno treniram i vježbam, ulažem maksimalan napor da svaki put budem boji od samog sebe, prije svega. Na neki način sam očekivao odličan rezultat jer sam svjestan uloženog truda. Ukoliko dobro radite, možete očekivati i dobar rezultat. Tako je i u poslu, i na takmičenjima. Ključno je dati sve od sebe, a dobri rezultati su posljedica, rekao je Hodžić, a prenosi korporativna stranica AMZ-a na društvenim mrežama.
Potrebno je naglasiti da su i ostali članovi zeničkog AK “Mladost” osvojili još nekoliko odličja i odličnih rezultata na ovom Prvenstvu. Bahrudin Smriko osvojio je na 1500 m zlatnu medalju i bio je četvrti na 800 m u kategoriji M60. Zuhdija Smriko okitito se srebrom na 3000 m stipl u kategoriji M55. Asim Kavaz osvojio je  bronzanu medalju na 5000 m i bio peti na 1500 m u kategoriji M60. Nihad Mahmić završio je četvrti na 1500 i peti na 5000 m u kategoriji M55.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno