Nogomet

Amerikanci organizuju “paralelni” Mundijal: Zmajevi protiv Italije, Holandije i Čilea?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amerikanci organizuju “paralelni” Mundijal: Zmajevi protiv Italije, Holandije i Čilea? – Do srijede je bilo poznato 30 od 32 mjesta na SP u Rusiji , a kako raste broj sudionika najveće smotre, tako paralelno raste i broj onih koji nisu uspjeli, koji u Rusiju mogu samo kao navijači.

No, to ne znači da i oni neće igrati! Naime, kako prenosi Goal.com, već su počeli preliminarni razgovori o odigravanju njihovog turnira. Grubo zvuči, ali svojevrsnog Svjetskog prvenstva luzera’.

Ideja je došla iz SAD, a u prve su razgovore uključeni U.S. Soccer, Soccer United Marketing i FOX, a baš je Fox Sports otkrio tu ideju u poluvremenu prijateljske utakmice SAD i Portugala.

Igralo bi se također idućega ljeta, vjerovatno u SAD, a osim domaćina – koji je šokantno porazom od Trinidada i Tobaga prvi put nakon 1986. ostao bez SP-a – mogla bi igrati i naša reprezentacija, kao i selekcije Italije, Holandije, Čilea, Irske, Gane, Velsa…

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno