Kultura

Američki kutak (American Corner) pri Općoj biblioteci u Zenici -trinaest godina zajedno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Američki kutak (American Corner) pri Općoj biblioteci u Zenici – trinaest godina zajedno- Mladi u fokusu pažnje – AMERIČKI KUTAK (AMERICAN CORNER) u Općoj biblioteci u Zenici djeluje od 24. januara 2004. godine i najstariji je od devet bosanskohercegovačkih AC kutaka.

Kutak građanima nudi besplatan internet, najnovije knjige na engleskom jeziku, magazine, multimediju kao i stručnu literaturu iz raznih oblasti. U Kutku se organizuju i filmske projekcije, muzički sadržaji, kursevi engleskog jezika i informatike, te raznličiti debatni skupovi.

Posebna pažnja poklanja se mladima, nuđenjem sadržaja i usluga u skladu s njihovim željama  i potrebama, te statusom u duštvu i obrazovanjem. U Kutku se organizuju i infosesije u vezi s mogućim odlaskom na studij u Ameriku.

Velika pažnja poklanja se i informisanju. AC Zenica organizuje različite panele, debate, susrete i okrugle stolove. Značajan segment rada su i:  ekološko osvještavanje, ljudska prava, razvojj civilnog sektora i borba protiv diskriminacije polova, rasa i vjera. U Kutku se organizuju tematska predavanja i izložbe, kao i sadržaji koji se odnose na esencijalne potrebe društa koje ima relativno malo iskustva u razvoju demokratije.

U fokusu intersa su i borba protiv korupcije, energetska osviještenost i ukazivanja na savremene tehnološke perspektive i razvoj. U tom smislu, u ACZenica dolaze gosti predavači iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i domaći eksperti, kaže Sead Pašić, voditelj Američkog kutka u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno