Ljudi

Amel Tuka unio radost u Roditeljsku kuću

Amel Tuka unio radost u Roditeljsku kuću – Najljepše priče nastaju u Roditeljskoj kući, a pišu ih srca dobrih ljudi koji ne ostavljaju djecu oboljelu od raka i njihove porodice same u njihovoj najvećoj borbi – borbi za život, naveli su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Neizvjesnost, iščekivanje, strah ispunjavaju dane onih koji se nađu pred najvećim iskušenjem. U tom teškom životnom periodu oni trebaju ljubav, brigu, razumijevanje. Osjećaj da ostaju sami pred velikom nevoljom teška je prepreka prema sreći, prihvatanju i pobjedi. Taj osjećaj nestao je sa ulaskom Amela Tuke u društvu predstavnika BH Telecoma, v.d. generalnog direktora Sedina Kahrimana i v.d. izvršnog direktora Elvedina Kanafije, u Roditeljsku kuću.

Pored pozitivne energije i toplih zagrljaja, Tuka, Kahriman i Kanafija su zaigrali djecu igrajući njihove omiljene igre pa čak su organizovali i mini trku na zahtjev najmlađe djevojčice Anide, koja se pokazala kao velika pobjednica na svim životnim poljima, pa i na stazi sa najboljim bh. atletičarom. Brojni pokloni koje su donijeli su dodatno usrećili dječicu.

“Ovdje sam kao prijatelj i kao roditelj, jer pružiti podršku, olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući je najmanje što možemo učiniti. Na ovaj način želimo da im pokažemo da nisu sami u svojoj borbi i da u Upravi i zaposlenicima BH Telecoma uvijek imaju prijatelje i podršku“, kazao je Kahriman i dodao:

“Roditeljska kuća nudi pomoć i nadu djeci i njihovim roditeljima, a mi smo ponosni što je BH Telecom uz nju od osnivanja Udruženja 2003. godine. Uprava i zaposlenici BH Telecoma te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić su pokrovitelji dva apartmana, Visibaba i Kućica, ali i pored ove pomoći, trudimo se da redovno posjećujemo Roditeljsku kuću, družimo se sa djecom i roditeljima i pokušamo im donijeti još malo osmijeha i sreće jer njihov osmijeh je najvrjednija stvar na svijetu“.

Iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka istakli su da je ova priča samo potvrda već odavno rođenog prijateljstva, koje će se nastaviti njegovati i u budućnosti. Naglasili su i da će zajednički raditi na što boljoj podršci djeci oboljeloj i liječenoj od raka te porodicama koje su se našle i koje će se naći pred životnom borbom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: