Ostali sportovi

Amel Tuka u nedjelju na otvaranju atletske staze na stadionu Hakija Mršo

Amel Tuka u nedjelju na otvaranju atletske staze na stadionu Hakija Mršo – Širom svijeta 8. novembra obilježava se World Run Day 2020. Tim povodom, u Vogošći će u nedjelju biti otvorena atletska staza na stadionu “Hakija Mršo” čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo kulture i sporta u iznosu od 702.000 KM.

Otvaranju atletske staze prisustvovat će ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, te najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, koji će istrčati 400 m i njegovim prolaskom kroz cilj ova staza bit će i zvanično otvorena.

Atletski klub “Vogošća” koji postiže sve bolje rezultate, imat će svoju stazu, ali nju će moći koristiti i rekreativci, kao i članovi drugih sportskih kolektiva.

Planirano je da, nakon otvaranja atletske staze, ministar Alikadić, načelnik Smajić i atletičar Tuka posjete bazen u Vogošći.

Ovaj bazen je 16. oktobra stavljen na raspolaganje građanima Vogošće i svim onima koji su zainteresovani za njegovo korištenje, a za funkcionisanje bazena Ministarstvo kulture i sporta osiguralo je 50.000 KM.

Kako je poručeno, jedino značajnim ulaganjima Kantona Sarajevo u sport, prije svega u razvoj sportske infrastrukture, stvaraju se mogućnosti uslova za trening i održavanje takmičarskih procesa u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem