Ostali sportovi

Amel Tuka u 2020. najbolji sportista u izboru Sportskog saveza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bugojnu je održana 76. manifestacija Izbora sportiste i sportskih ekipa BiH u 2020. godini, koju tradicionalno u organizuje Sportski savez u BiH. Za najboljeg sportistu u muškoj koknurenciji izabran je Amel Tuka, a ženskoj konkurenciji Larisa Cerić.

Atić najbolji košarkaš

Najuspješnije državne selekcije su ženska košarkaška reprezentacija BiH i muška košarkaška reprezentacija BiH, dok je najuspješniji klub u muškoj konkurenciji Tekvondo klub Novi Grad, a u ženskoj konkurenciji Ženski košarkaški klub RMU Banovići, Stonotenski klub Spin 2012 i Atletski klub Sarajevo.

Najuspješniji trener je Haris Husić (tekvondo reprezentacije BiH), a upravo su i najbolji iz ovog borilačkog sporta u 2020. bili junior Njegoš Pantić, juniorka Ada Avdagić, kadet Fahrudin Adilović i kadetkinja Ira Grgić.

Košarkaš godine je Edin Atić, a posebna priznanje „Mirza Delibašić“ je dobio Kenan Kamenjaš, a „Nusret Nućo Čaušević“ šahista Tarik gazija. Dobitnik Nagrada za sportsko novinarstvo „Boro Glušac“ je Edhem Ekmeščić, a nagrade za životno djelo Konstantin Jovanović i Namik Omerović.

Ambasador sporta Lejla Tanović

Ambasador sporta u 2020. je biciklistkinja Lejla Tanović, a specijalno priznanje za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiD dobili su Miroljub Kremenović, Senad Sarić, Elma Škaljić, Zoran Miličević, Zijad Sejdinović, Slaven Dubovina, Amel Mekić i Ekrem Lagumdžija, u paraolimpijksim sportovima Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine i Streljački invalidski klub „Tuzla“, te posthumno Edhem Sirćo, Elmedin Hećo, Ibrahim Uštović, Zoran Miličević i prof.dr. Nusret Smajlović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno