Info

Amel Tuka stigao u BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ponosan sam na ono što sam uradio za svoju zemlju, ona to u potpunosti zaslužuje, poručio je Amel Tuka, osvajač bronzane medalje u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, pri dočeku na sarajevskom aerodromu. Tuka se zahvalio svima koji su mu pružali podršku, a posebno roditeljima i sestri.

“Imam tu sreću što imam pozitivne ljude oko sebe”, kazao je najbolji bh. atletičar. Tuka je rekao kako je svjestan da građani BiH imaju velika očekivanja od njega u budućnosti, ali je poručio da želi ostati čvrsto na zemlji.

“Ovo je tek veliki početak za mene. U atletici se ne živi od stare slave, vjerujte. Morate konstantno raditi na sebi kako bi održali dobar rezultat. Biće sigurno i teških trenutaka, sport je takav, to je neizbježno. Zamolio bih sve da i tada budu uz mene, da mi budu podrška, kako bih ih prebrodio i nastavio u najboljem svjetlu predstavljati svoju zemlju”, poručio je Tuka. Na pitanje novinara o optužbi francuskog atletičara Bosa da je bio dopingovan, Tuka je rekao kako se “samo nasmijao” kada je to čuo.

“Malo mi je žao momka. Postigao je dobar rezultat, ali tom izjavom je to pokvario i neće više biti toliko omiljen među sportistima”, prokomentarisao je Tuka. Ovom prilikom bronzani bh. atletičar je dobio i specijalno priznanje od bh. lista “Dnevni avaz” kojeg mu je uručio urednik lista Faruk Vele. Prisutnima na Aerodromu Sarajevo su se obratili i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić. Kaknjo zahvalio Tuki što je “vrati krunu kraljici sportova atletici”, te pozvao nadležne u BiH da vrate sjaj ovom sportu. I Kvesić je naglasio kako su nedavni uspjesi bh. sportista prilika da bh. društvo “promijeni stav prema sportu”, zahtjevajući od institucija “prepoznaju rezultate bh. sportista i osiguraju sredstva koja su neophodna za njegov razvoj”. Nakon dočeka na Aerodromu Sarajevo, Tuka se uputio prema Zenici gdje je organizovan svečani doček za njega na Kamberovića polju.

ScretenShot007



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno