fbpx
Ostali sportovi

Amel Tuka prvi na 800 metara u Ostravi, sa 1.46.75 oborio rekord mitinga i postigao četvrti dvoranski rezultat ove godine u Evropi

Amel Tuka prvi na 800 metara u Ostravi, sa 1.46.75 oborio rekord mitinga i postigao četvrti dvoranski rezultat ove godine u Evropi – Prestižno internacionalno atletsko takmičenje Czech Indoor Gala Ostrava 2019  održano je danas popodne (12. februara) u atletskoj dvorani Ostrava.

Predprogram je počeo u 15:45, glavni program je započeo u 16:45, a uokviru njega, osim Meusda Pezera o kojem smo već pisali, nastupio je i naš najbolji trkač Amel Tuka. On je postigao rekord mitinga i četvrti najbolji rezultat u dvorani ove godine u svijetu. Amel je istrčao 800 metara u dvorani 1.46.75, 24 stotinke bolje od domaćina Filipa Šnjedra, te gotovo sekundu bolje od trećeg Australijanca Petera Bola. Atletski skup u Ostravi predstaviti vrhunac međunarodnu konkurencije i zanimljive borbe uoči Evropskog prvenstva u Glazgovu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem