Ostali sportovi

Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer dobili po 15.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer dobili po 15.000 KM – Olimpijski komitet BiH dodijelit će Amelu Tuki, Larisi Cerić i Mesudu Pezeru, najboljim bh. sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre u Tokiju, po dodatnih 15.000 KM.

Ovo je još jedan doprinos Olimpijskog komiteta BiH u vrijeme pandemije COVID-19, kako bi najbolji bh. sportisti mogli trenirati u kampovima i pokriti druge troškove vezane za njihov generalni trenažni process, a sve sa ciljem što boljeg nastupa na Olimpijskim Igrama Tokyo 2021.

“Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu BiH na bitnoj podršci koju nam pružaju u ovom periodu kako bi se što bolje spremili za Olimpijske igre koje će se održati naredne godine. To je zaista nešto jako pozitivno i jako veliko za nas sportiste i svakako će nam njihova podrška dosta olakšati pripreme, kazao je Amel Tuka, koji svim sportistima poželio sreću i mnogo sportskih uspjeha te da se što bolje spreme za Olimpijske igre kako bi Bosnu i Hercegovinu predstavili u što boljem svjetlu.

Iako Olimpijski komitet BiH nije korisnik budžetskih sredstava, njegovi čelnici istakli su da će uvijek nastojati finansijski podržavati najbolje bh. sportiste u njihovim ciljevima.

“Odgađanjem Olimpijskih igara Tokio 2020., Olimpijski komitet BiH doveden je u finansijske i organizacione probleme. Naime, pored dosadašnjeg finansiranja sportista za Olimpijske igre Tokio 2020., sada nam se period finansiranja produžio za još godinu kada moramo našim najkvalitetnijim sportistima osigurati dodatna potrebna sredstva. Uspjeli smo u tome, i sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre u Tokiju Izvršni odbor OK BiH je dodijelio još po 15.000 KM, kako bi mogli još kvalitetnije da se pripreme u ovom produženom roku, kazao je Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH.

On je dodao da se nada se da će i druge institucije zadužene za finasiranje sporta slijediti primjer Olimpijskog komiteta i potruditi se da se bh. sportistima osiguraju što povoljniji uvjeti za trening kako bi oni i u budućnosti postizali najbolje sportske rezultate.

Podsjećamo, Olimpijski komitet BiH, kao pomoć u njihovim pripremama za kvalifikacije i nastup, stipendira ukupno 25 vrhunskih bh. sportista za ljetne i zimske olimpijske igre koje će se održati 2021. u Tokiju i 2022. godine u Pekingu.

Napominjemo, Tuka, Cerić i Pezer su pored redovne stipendije koju primaju od OKBiH, već u prethodnom periodu od OK BiH za pripreme na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., dobili po dodatnih 20.000 KM. No, Olimpijske igre, zbog pandemije COVID – 19, prolongirane su za 2021. godinu te će OK BiH olimpijce stipendirati godinu duže, a Tuki, Cerić i Pezeru koji su se već kvalifikovali za Olimpijske igre je zbog toga dodijeljeno još po 15.000 KM.

vijesti.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno