Ljudi

Amel Tuka: četiri godine od bronze u Pekingu, prve medalje za bh.sport na SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka: četiri godine od bronze u Pekingu, prve medalje za bh.sport na SP – Na današnji dan, prije četiri godine, naš sugrađanin Amel Tuka je osvojio bronzanu medalju na atletskom Svjetskom prvenstvu za Bosnu i Hercegovinu!

To je bila prva medalja sa Svjetskog prvenstva za BiH, na koju je Amel  izuzetno ponosan, te na koju je danas i sam podsjetio prijatelje i fanove, jer je njome ispisao historiju atletike, a i sporta u BiH!

Prije tačno godinu Amel se prisjetio ovog datuma riječima: uz mnogo jakih treninga, odricanja, umora i svega sto atletika donosi sa sobom, pratile su me “male” povrede koje mi nisu dozvoljavale da pronađem svoju najbolju formu! Treba trenirati pametno, a ne jako!  Dragi Bog mi je podario sve ovo, učinio me najbržim čovjekom na planeti na 800 m i moj uspjeh zavisi samo od Njega!  Potpuno sam predan ovom sportu i želim učiniti sve sto je do mene da se vratim gdje mi je i mjesto! Vjerujem sam u sebe, kao sto sam vjerovao i kada niko drugi nije ni pomišljao da postati čudo od djeteta koje je odraslo u malom mjestu Modrinje kod Kaknja! Idem dalje, vjerujem u svoje snove i uz Božiju pomoć ću ih ostvariti, poručio je Amel.

On je zahvalio svim Bosancima i Hercegovcima koji mu pružaju veliku podršku, koji su “navijali alarme, ostajali budni poslije ponoći” da bi pratili njegove trke i koji mu daju dodatni motiv da ne odustane, već da i dalje piše s njima zajedno sportsku historiju BIH!

-Posebno veliko hvala onima koji su uz mene u ovom periodu kada ne ide sve onako kako bi svi željeli!!! Voli vas vaš Amel, naveo je najbolji bh.atletičar. 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno