Zenica

Ambasador Turske posjetio gradonačelnika Zenice, dogovoreni brojni projekti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasador Turske posjetio gradonačelnika Zenice, dogovoreni brojni projekti- U posjeti gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću danas je boravio Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, sa svojim saradnicima. Tom prilikom razgovaralo se o saradnji u oblasti kulture, privrede, ali i o projektima koji će ostati kao vječni trag prijateljskih odnosa naše zemlje sa Turskom.

Prema riječima ambasadora Girgina, saradnja između BiH i Turske seže u daleku prošlost, a danas se razgovaralo o nastavku više nego uspješne dosadašnje saradnje.

“Vidimo veliki potencijal za nastavak uspješne saradnje u Zenici. Bili smo počastvovani što smo danas bili u prilici razgovarati o projektima koje ćemo realizirati u Zenici, a prije svega nam je cilj privreda. Zenica je jako bitna za nas, imamo odličnu saradnju i uvjeren sam da će tako biti i ubuduće”, rekao je ambasador Turske.

Gradonačelnik Zenice poručio je kako je Turska oduvijek bila prijatelj sa BiH, a posebno se i ovom prilikom zahvalio na pomoći našoj zemlji kada je to bilo najpotrebnije.

“Mi smo otvoreni za svaku vrstu saradnje, razgovora i investiranja, te nismo grad koji traži pomoć i donacije. Bilo je veliko zadovoljstvo ugostiti ambasadora, a posebno što smo razgovarali i dogovorili saradnju u nekoliko segmenata poput kulture i privrede, ali i projekata koji će ostaviti trag iza sebe za sva vremena. Veoma brzo će rezultati današnjih razgovora i pregovora dvije prijateljske države biti vidljivi. Želja Gradske uprave Zenica, koju smo prezentirali i ambasadoru, je da ostavimo trag iza sebe za sva buduća vremena, a kada se sve to finalizira o tome ćemo obavijestiti javnost”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U razgovoru o brojnim temama gradonačelnik Zenice poručio je kako maksimalno stoji na raspolaganju u slučaju potrebe ljudstva za gašenje požara u Turskoj, o čemu je već uputio zvaničan dopis sa kojim su upoznati u Turskoj, na čemu mu se ambasador Girgin neizmjerno zahvalio.

Na kraju sastanka dogovoren je susret gradonačelnika i ambasadora u Sarajevu, kada će se ponovo razgovarati i roditi nove ideje i investicije koje će Grad Zenica i Republika Turska zajednički realizirati na zadovoljstvo građana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno