Zenica

Ambasador Republike Hrvatske posjetio ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je Zeničko-dobojski kanton posjetio ambasador Republike Hrvatske, NJ.E. Ivan Del Vechio sa prvim tajnikom gospodinom Perom Bilušićem.  Sastao se sa Miralemom Galijaševićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona. Uz premijera su sa NJ.E ambasadorom razgovarali: Ilija Nikić, načelnik Općine Usora, ministar za privredu, Zvonimir  Anđelić i Fahrudin Brkić,  ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.
Nj.E. ambasador Del Vechio je sa domaćinima razgovarao o projektu sufinsiranja i izgradnje mosta na rijeci Usori. Ministar Brkić je prisutne upoznao da je izgradnja i odražavanje ovog mosta u nadležnosti lokalne zajednice ali da će se Vlada ZDK, svakako, uključiti u realizaciju igradnje mosta na Usori kroz zajednički projekat.
Nj.E. ambasador Del Vechio je predložio premijeru i ministrima da se definira i  pripremi zajednički  projekat Razvojnog fonda R Hrvatske i Vlade ZDK za revitalizaciju turističke staze između Vareša i Bobovca.
Razgovaralo se počeku izgradnje HE Vranduk i drugim vidovima saradnje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno