Biznis

Almy i Shell: prezentacija GTL tehnologije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Almy d.o.o. Zenica je kao distributer ulja i maziva poznatog svjetskog brenda „SHELL“,  za klijente odnosno predstavnike sektora održavanja kompanije „ARCELORMITTAL Zenica“ organizovala prezentaciju najnovijih dostignuća u istraživanju i razvoju iz ove oblasti, a to je  takozvana GTL (gas to liquid) tehnologija.

Almy Grupacija poznata je u poslovnim krugovima u BiH, ali i izvan granica naše države. U njoj je u više različitih djelatnosti i organizacionih djelova zaposleno preko 800 radnika u Zenici, Zavidovićima i Sarajevu. U sastavu firme su proizvodni kapaciteti u naselju Lipice kod Vranduka, na području Zeničke općine,betonska baza u Zenici,Zavidovićima i Sarajevu,asfaltna baza u Begov Hanu,općina Zepče,proizvodnja Alu&Pvc stolarije u Zavidovićima, moderni kamioni za prijevoz roba na bosanskohercegovačkim i stranim tržištima, ćetiri savemeno opremljene benzinske pumpe u naselju Pečuj, na ulazu u Zenicu a uz magistralni put Zenica — Sarajevo i u Zavidovićima sa pratećim objektima, zatim veliki skladišni prostori kao i veleprodajni i maloprodajni objekti u Zenici, Nemili, Zavidovićima i Sarajevu. U sastavu firme nalazi se i moćna mehanizacija koja broji oko 100 transportnih jedinica,40 građevinskih mašina i građevinskih kranova,20 manjih komercijalnih vozila i kombija, mehanizacija za nisko i visokogradnju, kao i za održavanje i izgradnju putne mreže svih vrsta.

ALMY GRUPACIJU čini šest preduzeća izraslih iz preduzeća Almy d.o.o. koja broje preko 800 zaposlenih.

Almy d.o.o. Zenica (proizvodnja, trgovina, transport, ugostiteljstvo) www.almy.ba

Fabrika praškastih materijala, boja i fasada Baumy www.baumy.ba

Almy Gradnja d.o.o. Zenica (visokogradnja) www.almygradnja.ba

Pogledajte:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno