Sudske klupe

Almiru Jašareviću pritvor produžen do 24. oktobra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Almiru Jašareviću pritvor produžen do 24. oktobra – Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je dana 18.08.2017. godine uputilo Općinskom sudu u Zenici prijedlog za produženje mjere pritvora protiv osumnjičenog lica inicijala A. J. (1978.) iz Zenice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio u sticaju tri krivična djela “Iznuda” iz člana 295. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona F BiH, u sticaju četiri krivična djela „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. Krivičnog zakona F BiH, u sticaju sa produženim krivičnim djelom „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. Krivičnog zakona F BiH u sticaju sa krivičnim djelom „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona F BiH u sticaju sa krivičnim djelom „Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. stav 1. Krivičnog zakona F BiH.

Općinski sud u Zenici je dana 24.08.2017. godine donio Rješenje o produženju mjere pritvora za još dva mjeseca osumnjičenom licu, iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka b) i c) Zakona o krivičnom postupku F BiH, obzirom da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, kao i da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao počiniti ista ili slična krivična djela.

Tužilaštvo ZDK

Uhapšeni i pritvoreni je Almir Jašarević iz Zenice

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno