Ljudi

Almir Šišić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Almir Šišić – Batko, košarkaški trener iz Zenice angažovan je od strane američke agencije BBEH Cokrlija Basketball Agency da vodi kamp na kojem će biti 12 igrača iz SAD-a, freshmana igrača koji su završili koledž, tačnije Diviziju 1 NCAA lige i traže angažmane u Evropi. Kamp će se održati u Tuzli, trajaće nekih mjesec dana, a počinje 14. jula.

„To su igrači amateri koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu da se pripremaju, da se adaptiraju na evropski način igranja košarke, pravila i sve ostalo. Njihove ambicije su da se afirmišu u Evropi. Svi oni nastupaju u D razvojnoj ligi NBA, od Utah Jazza, Minnesota Timberwolvesa, Oklahoma City Thundera… To su igrači relativno dobrog igračkog kvaliteta. Kada bi napravili paralelu sa evropskom košarkom to je neki rang regionalne Jadranske lige. Mislim da je ovo dobra prilika i našim domaćim igračima koji će trenirati s nama. Radi se o igračima OKK Slobode koji su pod ugovorom i za njih će ovo biti veliko iskustvo da ovaj mjesec dana treniraju sa američkim košarkašima”, kazao je Šišić.

Objasnio je kako je planiran i kamp za djecu koji će se održavati vikendom na centralnom terenu u Tuzli. To će biti prilika i za djecu da se druže sa igračima iz SAD-a i uče od njih.

„Planirane su i prijateljske utakmice sa klubovima. Tu izražavam zahvalnost Aidu Berbiću, predsjedniku Slobode koji nam je dao punu podršku. Treniraćemo dva puta dnevno u dvorani Mejdan, koristiti kombi od ovog kluba za prevoz. Planiran je odlazak u Crnu Goru na jedan turnir, na košarkaški kamp na Zlatibor kod profesora Aleksandra Nikolića, a inače ovaj kamp obvilježava 40 godina postojanja, a u planu je da organizujemo košarkaški turnir koji bi trebao biti od 15. do 17. avgusta u Tuzli, Zenici ili Sarajevu. Za 8. avgust u Mejdanu bi trebao biti upriličen susret između USA Teama i Slobode. Nakon odrađenog posla u našoj zemlji, ekipa putuje u Kinu na komercijalne turnire, gdje će igrati nekoliko susreta protiv kineskih prvoligaša”, istakao je Šišić kojem će u radu pomagati Vladimir Mićunović, pomoćni trener Sloboda Dite.

On je izrazio zahvalnost i Košarkaškom savezu BiH koji će biti tehnička podrška ali i svaka druga, kao i generalnom sekretaru Harunu Mahmutoviću.

Almir Šišić prošle godine je boravio u Italiji na trening kampu ekipe EA7 – Emporio Armani iz Milana. Zajedno sa njim bio je i trener njemačkog Brose Bamberga. Bio je na njihovom predsezonskom trening kampu. Bio je jedini sa prostora bivše Jugoslavije. Ove godine bi početkom jula trebao kao trener učestvovati na Armani junior kampu koji se održava u planinskom području u okolici Milana. Iza njega je uspješna sezona gdje je kao pomoćnik trenera Slobodana Kecmana pomogao da zenički Čelik dođe do duple krune (osvoji prvenstvo i Kup) u Bosni i Hercegovini. Od osam domaćih igračica u ekipi sedam je u reprezentacijama naše zemlje.

Igrači u USA Teamu

U USA Teamu koji će biti na kampu u Tuzli su: Charles Harper (194 cm), Joe Bell (202 cm), Tyuan Williams (204 cm), Willie Trimble (186 cm), Clinton Boring (210 cm), Brandon Davis (193 cm), Thomas Moore (186 cm), Denzel Jackso (202 cm), Tyrell Corbin (186 cm). Nathaniel Barfield (206 cm).

M. Dajić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno